fredag 22. oktober 2010

Plast, plast, plast hele veien...


Jeg har jo begynt å forberede meg litt på hvordan jeg skal klare å handle mest mulig miljøvennlig i tillegg til å bare handle det som er strengt tatt nødvendig...
Men hva skal jeg gjøre med all plasten???
Og hva skal jeg kaste søpla i uten å bruke plastposer?
Trenger gode idèer!

Ser at det er utrolig mye embalasje der ute...Av sånn sirka 20 varer idag kjøpte jeg alle disse som var pakket inn i plast:
1. En plastbakke med epler
2. En brokkoli med plastfolie
3. En pakke tomater i en plastform
4. En paprika "vrappet" i plast (hvofor???!!!)
5. En pakke ruccola - også denne i plastboks med plast rundt...

Lurer på om jeg skal begynne å pakke de ut i grønnsaksavdelingen og la plasten ligge igjen... eller bare kjøpe slikt som ikke er pakket i plast...

5 kommentarer:

 1. Hei Siri!
  Det gjør de i Sveits, tror jeg...
  -legger overflødig innpakning igjen i butikken pga at avgiften er basert på vekt. De tar også med seg egne beholdere ved innkjøp av ost, kjøtt o.l.
  Det er ikke bare mye ekstra plast, men hva med alt som er pakket inn i ekstra papp :)

  Har fått en forklaring på hvorfor frukt og grønnsaker var pakket inn i plast. Husker den ikke, men husker jeg konkluderte med at med den forklaringen, så var det en "nødvendighet"...hehe.
  Klem

  SvarSlett
 2. - da kan jeg gjøre som i Sveits, da... og ellers forsøke å kjøpe de merkene uten plast, selvsagt... og resirkulere den plasten jeg får i hus også :)
  Takk

  SvarSlett
 3. Bladde bare litt på "måfå" rundt her, og fant dette innlegget! Har selv bannet høyt over all plastembalasjen, kjøpte for en tid tilbake en liten tøypose med 3 nettingposer med snørebånd beregenet for innkjøp av frukt og grønt. Denne posen kostet ca 80 kr på Etikken i Trondheim, et godt kjøp så slipper man all denne plastembalasjen :-) Disse kan man brule leeeenge om man tar godt vare på de=)

  SvarSlett
 4. Så bra ! Det kan jeg skaffe meg - og i min lokale butikk har de omtrent ALT mulig pakket inn i plast - så da må jeg rett og slett pakke det ut i butikken og legge igjen all plasten, jeg... takk for godt råd :)

  SvarSlett
 5. All den plastikken rundt alt er bare tull, vi kjøper mye frukt og grønt, og jeg begynte å bli rimelig frustret over plastsorteringskassa vår som ble full på få dager. Posene heter forresten ONYABAGS, så enkelt å ta med seg på butikken! Er så artig å lese bloggen, kjenner jeg blir rett og slett engasjert imens jeg leser :-D God aften til deg =)

  SvarSlett