onsdag 19. januar 2011

Mørke hemmeligheter... og mange lyse stunder...

Jeg må innrømme at jeg har en innebod som rommer mørke hemmeligheter hos en som forsøke å leve enkelt og "clutterfritt"...
Den er full av ting jeg ikke trenger!
Og hver gang jeg forsøker å rydde ender jeg opp med å sende noen poser med klær til Frelsesarmeen eller Uff, flytte på noen kasser, dytte på noen stoffrester og klemme igjen døra. Uten å vite hvordan jeg skal komme til bunns i bodjungelen. Jeg klarer rett og slett ikke å kaste noe som enten
1. Har vært mormors og er helt ubrukelig, men rommer mange minner...
2. Er fullt brukbart, men for lite, ubrukelig eller stygt til at jeg kan gi det bort/ legge det ut på "Finn"
3. Ikke er helt brukbart, men kanskje kan komme til nytte en dag likevel...
Her er et bilde av meg der jeg gremmer meg over alt rotet mitt...uff...
Dette gjelder også enkelte andre mørke kroker, skuffer og skap i huset mitt - for ikke å snakke om arbeidsplassen min på jobben. Her trenger jeg virkelig en ny måte å tenke på - for det virker helt feil å bare kaste!

Ellers vet jeg at jeg har sagt det mange ganger, men jeg måååå bare gjenta at snø, skiføre og måneskinn gjør et enkelt menneske som meg rett og slett lykkelig. Her er en oppsummering jeg skrev i euforisk tilstand på søndag (og da var det tåke, og jeg var klissvåt i håret da jeg kom hjem!):

Har nok en gang gått en kontemplativ skitur …
(kontemplasjon (av lat. contemplatio, betraktning), indre betraktning; selvfordypelse; dyp og inderlig konsentrasjon om filosofiske el. religiøse spørsmål.( i mitt tilfelle mest filosofiske, altså))

Og blir igjen så takknemlig at jeg bor i et land ved en skog der jeg – uten å måtte bruke andre fremkomstmiddel en beina – kan komme ut i silkemyke, hvite omgivelser – omtrent helt alene - i frisk luft, med lett mosjon og bare gli rundt i skogen mens tankene vandrer.

Og er takknemlig for at jeg behersker disse treplankene på mitt enkle vis – for det er jo heller ikke noen selvfølge (kanskje bare for oss skandinaver?)

Kan ikke forstå hvilke andre opplevelser, aktivitet, turform og meditasjon som ligner på det å gå alene i en snødynget verden raskt eller langsomt, dvelende – alt etter som…

Trenger jeg si mer?

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Anne, Kjersti og jeg skal sammen emd døtrene Runa og Ingvild møtes på lørdag, med gamle klær for å "redesigne" dem. Da tar vi vare på minner, benytter klær som er for små, slitt og umoderne. Det er miljøvennlig, kreativt og moderne :) Sjekk Fretexx og andre nettsider for inspirasjon til å bruke det du har i boder og skap.
  Stine

  SvarSlett
 2. Så flott! Og gøy, kreativt og hyggelig :) Veldig godt idè :)
  Takk og lykke til med det !
  Siri

  SvarSlett
 3. Jeg kan/vil ikke gå på ski.
  Jeg får det ikke til,
  verken fysisk eller psykisk.
  Jeg legger meg ned i skisporet
  og dør!
  Derfor har ikke jeg frivillig gått på ski
  etter at jeg er blitt voksen ;-)

  SvarSlett
 4. det er synd for deg, Jenny! Tror dattera mi har det litt på samme måten ;)men... det er jo mye annet morsomt man kan gjøre gratis i skogen, da!

  SvarSlett