onsdag 15. august 2012

Havrelefsa, vekkerklokker og generelle tidstyver

I dag morges forsvant en time helt umerkelig! Jeg satte vekkerklokka på 06.30 (som vanlig når jeg skal på jobb)... I mitt hode lå jeg og slumret en ti minutters tid før jeg gikk i dusjen. Stor var derfor overraskelsen da jeg kom ut etter en kjapp dusj - og oppdaget at  klokka allerede var ti over åtte...!
Tilbake til de hverdagslige ting - som jeg også er veldig glad i ! :)
Men hvem stjal den timen -og hvor ble den av???
Sannheten er at jeg i tillegg hadde tydelige striper på det høyre kinnet mitt etter en viss sengekant. Jeg må altså ha sovet en time med kinnet på kanten, hånden på klokka - og en fot ut av sengen!

For de dress-kledte tidstyvene som observerte meg fra sitt parallelle univers må jo hele denne scenen virkelig ha vært ganske fornøyelig! (ref: "Momo og kampen om tiden" av Michael Ende)

En litt røff start på høsten, altså - etter en behagelig, lykkelig, langsom sommer uten stress i noen kanter...

Ellers er jeg det store og hele veldig glad i hverdager! Jeg er glad i havregrøt i sju-tida. Glad i samværet, aktivitetene og repetisjonene som den har med seg... Fornøyd med å se dagene som kommer sigende på - fortsatt lyse og milde - og senere de mørkere, med lukt av høst, stearinlys og pusetøfler...

Jeg liker de muntre lydene fra personalrommet på jobben min. Og utfordringene og den "daglige dont" sammen med de andre... Det å oppnå noe i samarbeid med gode kolleger og elever! Jeg liker svette treningsøkter og ettermiddags-turer... Ja; jeg liker til og med jobbmøter... Når de har innhold og struktur... For her kan man jo oppleve de virkelige tidstyvene om man ikke passer på ... For ikke å snakke om alle de apparatene som lett kan stjele tiden vår når vi kommer hjem! Her er det mange feller!

Da jeg forsøkte å rydde i hjem og hode i starten av 2011 fikk jeg ganske god oversikt over mine egne generelle "tidshull" (de som man lett faller i selv når man er våken, altså)... Jeg tror at det er godt for alle å ha noe å hvile hjernen med når vi har fri, men jeg er fornøyd med at jeg foretrekker en tur i skogen uten mobil i lomma - framfor å sitte og surfe formålsløst - eller vegetere foran en såpeserie... Selv om også dette kan ha sin sjarm...i små doser!!!!

4 kommentarer:

 1. Jeg har faktisk spist min vanlige frokost (nesten) hver dag i sommer, bare med unntak av ferien i Danmark. Denne frokosten består av tyrkisk yoghurt, hakka nøtter og tinte bær (blåbær og bringebær). Og selv om jeg synes det er trist at min lærerferie går mot slutten, ser jeg fram til å komme i vanlig gjenge igjen: sende ungene på skolen og dra på jobb.

  SvarSlett
 2. Hverdag er ganske deilig ;o) Idag er "tidstyven" maling som tørker, men istedenfor å gruble på når æ kunne male neste strøk tok æ mæ en tur i skogen og sjekka bærhøsten! Og mens middagen koke så høre æ radio og blogger litt..Ha ei flott helg, klem...(Og æ e helt enig med dæ at de verste tyvene er tekniske duppeditter som f.eks TV..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å se på maling som tørker er jo ikke akkurat kjent for å være spesielt givende, nei... men den klarer seg jo heldigvis fint alene mens den gjør det ! ;) God helg!!! :))

   Slett