torsdag 9. august 2012

Noen store - men mest av de små...

I fjor brukte jeg nok mindre penger enn i år. Jeg har ikke sløst, men jeg har vært litt mindre streng med meg selv. 

Likevel kjenner jeg helt klart at det aller viktigste er å ha muligheten til de enkleste ting: Som å være sammen med folk jeg liker... Og å få latterkrampe mens jeg sykler - sånn at jeg må legge meg litt i gresset for å komme meg... 

Å trekke pusten igjen når jeg er alene... For så å rusle stille og rolig med et lite plukkebeger i hendene - og kjenne roen komme langsomt tilbake over blåbær eller ripsbusk...
Rips med sukker og vanilje - helt enkelt smak av sol !
Andre små ting kan være gleden over å hoppe, sprette og svette på "friskis og svettis" - og så å kunne løpe og kjøle seg i et lite, småkaldt tjern etterpå...

Som å sitte på en stein...

Som å legge meg i nyvasket sengetøy som har hengt ute på ei snor og tørka seg i sommerlufta...

Som å glede meg til å begynne å jobbe igjen etter ferien...!

Ikke alle er så heldige..

Jeg er takknemlig for at jeg vet å glede meg over kveldsbrisen - og det fylle en kopp med bær - eller nå og da dukke over en stor klynge gull i skogen!
Kantarell... igjen! Og så trompet-sopp! :D
Det er stor lykke å være frisk - og ha venner og en kolleger man gleder seg til å se igjen etter ferien.
Det er også små lykkeglimt å hente i en skogtur - eller på et varmt svaberg.

De store tingene er selvsagt veldig viktig - men selve essensen ligger ofte i de små!

10 kommentarer:

 1. Så sant, så sant!
  Jeg har endelig fått flyttet ut fra en liten leilighet i byen til et hus på landet. Skogen er rett utenfor døren og jeg og hunden har aldri vært lykkeligere. Tv er en saga blott, men roen og harmonien er tilstede for første gang på mange, mange år. Noen kaller kanskje disse gledene for små, men for meg er de blandt de største.
  Takk for en flott og inspirerende blogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) ! Så flott at du også har funnet roen... fint at den er det nok av til alle som vil ha ;) Hilsen Siri

   Slett
 2. Hei. Åh.. det er så fint å lese bloggen din, og jeg er så enig. Det er i de små tingene man ser en bit av det "store". Takk for en givende blogg og for at du vil gi av deg selv og dele med oss andre.

  SvarSlett
 3. Ja, dei to andre her har heilt rett: Det er eit høgdepunkt å lese innlegga dine! Ha ein nydeleg dag og kos deg vidare med dei store småtinga.
  Sopp: Kantarellen ser superfin ut. Må kome meg ut på jakt :-)

  SvarSlett
 4. Du skriver så bra om hva som er de viktige tingene i hverdagen. Vi har feil på dekoderen nå, og helst ville jeg kasta tven ut av stua (har ikke plass), evt bare nrk, men ble nedstemt. :-( Så da blir det ny dekoder med opptaker, slik at man kan få med seg mest mulig. Kjekt på én måte, men uten opptaker kunne man bare gitt blaffen...
  Vel, nå koser jeg meg med kaffe i en gammel arvet kopp. Da tenker jeg på Benny Andersen-sitatet "livet er ikke det verste man har".

  SvarSlett
  Svar
  1. Livet er det eneste vi vet vi har! Jeg synes det er spennende i seg selv...! Takk og god helg! ;))

   Slett
 5. Jeg takker også for bloggen din - den leser jeg regelmessig, ofte når jeg trenger litt positivt påfyll!:-) Tror du betyr mye for mange! Et lite spørsmål bare; jeg har lyst til å begynne å meditere og har søkt litt rundt på nettet. Syns mye virker så komplisert - har DU noen enkle 'nybegynnertips'?;-);-) God helg!!:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skriver et blogginnlegg i morgen den dag - med mine beste tips til deg og alle som vil begynne å meditere på egenhånd! God helg ! Hilsen Siri :)

   Slett