søndag 24. april 2011

Antiblogg – for alle!

Jeg har jo vært klar over det hele tiden. Ikke minst fordi jeg holder på med et Europeisk skoleprosjekt som heter ”Media and young Europeans”,  men kommentaren fra GM på forrige innlegg fikk meg til å sjekke ut de mest populære bloggene en gang til…
Og jeg må si at jeg ikke har så mye til felles med dem, nei…

Det handler mye om hva man skal kjøpe for å bli lykkelig. Kle seg opp. Pusse opp. Shoppe…
Min blogg handler om alt det du ikke kan kjøpe. At du kan bli lykkelig uten rynkekremer, siste skrik i møbler og klær og lekker bil – eller bil i det hele tatt... Jeg er fornøyd med å ha opprettet en skikkelig antiblogg! Men den er selvsagt åpen for alle!

I dag fikk jeg min første krasse kritiker på kommentar under "Jeg er blitt et Hamster" for dere som vil lese det... Jeg svarer blant annet:
"Jeg har ventet på at noen skulle stille meg disse kritiske spørsmålene - og jeg er enig i at det ikke er så imponerende! Datteren min er i en situasjon der hun sparer like mye, men forsaker mer - og i tillegg har hun ikke egen bolig, er forsørger og skal komme inn i et ekstremt dyrt boligmarked! Det er mye mer imponerende - og hun blogger ikke om det, nei! Ja, mitt prosjekt er på mange måter navlebeskuende og ikke så mye å snakke om - men jeg har ikke tenkt å handle "rævva" av meg til neste år - eller kaste alt jeg har i 2012. Jeg har nok lagt om livsstilen og blitt mer bevisst enn før. Og ja: Jeg kjenner mange som har fått dette til uten å blogge om det - og som i løpet av livet har vært mye bedre eksempler enn meg! "  
så har jeg klart å provosere noen skikkelig, da...
                                                                                                                               
Målet mitt i år er å ikke handle noe som ikke er nødvendig. I tillegg ønsker jeg å rydde livet mitt for alt annet søppel som ødelegger sinnsroen. Jeg har lagt fra meg alle mine medievaner i flere helger. Jeg har brukt mye mer tid på å være helt alene – og ute i naturen. Uten mobil, uten sikkerhetsnett…

Jeg har forsøkt å fjerne flere og flere gjenstander som tar plass i huset mitt. Har gitt bort, kastet og undersøkt i kriker og kroker. Jeg har fortsatt mye å hente her.
Jeg har også ryddet i matskap og skuffer og laget middagsplaner som gjør det lettere og rimeligere å handle sunt og billig. Og jeg har spist opp all maten min!!!

Bloggen min har mange aspekter, men akkurat nå er jeg fornøyd med å være kjerringa mot strømmen  - selv om jeg måtte provosere noen...

4 kommentarer:

 1. Da vil jeg bare si - jeg liker bloggen din!! Nettopp fordi den er i mot strømmen. Jeg er definitivt ikke i målgruppen for de meste populære bloggene. Både fordi jeg er (minst) 10 år for gammel, og fordi jeg ikke er nevneverdig opptatt av sminke og interiør.. Jeg elsker derimot ideen om å gjøre livet enklere - sånn at de virkelig viktige tingene får god plass!

  Leste denne i dag: http://smakenavkokos.blogspot.com/2011/04/giftfrie-skjnnhetsprodukter.html

  Handler også litt om det enkle liv, at vi ikke alltid trenger en av hver osv... :)

  SvarSlett
 2. Takk :) hyggelig med et vennlig menneske akkurat nå ! Siri

  SvarSlett
 3. Leste kommentaren, og den sier jo veldig mye - om avsenderen. "En hver farger verden med sitt indre liv".
  Så stå på! Som du vet er jeg også en fan av bloggen din!

  SvarSlett
 4. Tusen takk! Og takk til Jenny også :)
  Ja - dere har rett - han har det nok ikke så greit! Han har jo rett i mye av det han sier! Men måten han sier det på er jo avlsørende for ham...
  Fortsatt god dag og "restpåske" til dere alle !

  SvarSlett