mandag 18. april 2011

SPAre-SPA i påsken?

Her er min egen oppskrift på et kanskje ikke HELT nødvendig, men helt utrolig rimelig ”PÅSKESPA” du kan ha hjemme hos deg selv J Har du en lørdag eller søndag du er helt alene, og ikke vet hva du skal bruke til? Sett gjerne av en hel helg! Du vil føle deg renset, oppkvikket og helt strålende etterpå!

Frokost og morgenstell.
Stå opp en lørdag eller søndag samme tid som du pleier i hverdagen (…de fleste våkner av seg selv hvis de ikke har drevet med noe rart fredag kveld :)
Lag deg en rense-våkne-drikk til å starte med: Kokt vann med ingefær, sitron og honning. Eller eplesidereddik med en teskje honning i !

Frokost:
Vassgraut av havregryn med eplebiter eller rosiner og naturell yoghurt eller cultura på.
Fyll en stor mugge med vann og ha appelsinskiver - eller for eksempel agurkskiver i (ikke skallet!) og sett i kjøleskapet. Ta med deg et stort glass som du drikker store slurker av med jevne mellomrom.
(Nå kan du for eksempel sette en sunn brød-deig eller hjemmelagede knekkebrød!)

Ta en rask tur - eller gjør en annen form for mosjon som du setter pris på.
Bruk god tid på å strekke ut og kjenne hver del av kroppen etterpå.

Lunsj og middag:
Fortsett hele dagen å drikke masse vann. Har du tid og råd fortsetter du gjerne med å lage fruktjuicer, gulrot og eplejuice (Du kan jo bare spise blanding av gulrot- og eplerasp om du ikke har juicepresse. Har du tilgang på økologiske epler/ gulrøtter er du jo heldig :)
Til middag lager du deg en vegetarisk rett med for eksempel ovnsbakte grønnsaker med urter, og/eller en bruschetta av ristet hjemmebakt brød med en nydelig blanding av avokado, tomat, hvitløk, agurk litt sitron som du kjører med stavmikser eller moser med en gaffel.
Appelsinsalat med soltørkede tomater, purre og stangselleri er også friskt og kjempegodt.
Ellers er alle hjemmelagde grønnsaksupper helt flott. (Litt buljong, et blomkålhode og stavmixer for eksempel – det gjør susen !). Prøv å unngå salt om du kan…

Drikk, drikk, drikk… (vann altså!!!)

Ikke slå på TVn, ligg unna telefon og PC om du klarer…Husarbeid er tilfredsstillende og kan gjerne kombineres med positiv tenking. Rydding i huset gir ofte rydding i hodet…
Les noe oppbyggelig, drikk grønn te eller honningvann med sitron og lag deg en hyggelig affirmasjon som du gjentar hver gang du lukker øynene og slapper av.
( ”Jeg er vakker, sunn og frisk” for eksempel)

Før leggetid er det SPA-tid på ordentlig:
(Det bør ikke skal være så veldig sent – ta med den oppbyggelige boka, og tenk at du kan lese litt i den før du sovner hvis du ikke føler deg så trøtt. )

Havsalt og olivenoljeskrubb.
Du kan "dusje med propp" (et eget begrep her i huset- fint for oss som har badekar med dusjmuligheter)
Da bruker du ikke så mye vann, men kan benytte deg av vannet litt lenger…
En dråpe lavendelolje i bunnen av badekaret om du har noe slikt…
Levende lys (sparer strøm også J)
Bland en god mengde havsalt med olivenolje i en kopp, og skrubb med sirkelbevegelser på hele kroppen!
Skrubb ekstra godt med ”oliven-havsaltet” på hæler og under føttene!
Så ligger du litt i bløt i vannet - mens du legger en ansiktsmaske.
Det kan du lage av ting du har i kjøkkenskapet: Honning, yoghurt eller eggeplomme - alt etter hva du føler for. Alle er desinfiserende, forfriskende og mykgjørende! Slapp av mens du kanskje lytter til litt rolig musikk?
Skyll til slutt alt av med en kjapp, varm dusj.
Frotter deg tørr og smør deg inn med olivenolje (eller mandelolje om du har)…
Tror du at du kommer til å bli sulten til natten er en banan mettende, sunt og inneholder faktisk et stoff som virker lett søvndyssende!
Sitt gjerne i senga og bruk litt tid på å tenke over hva du er takknemlig for før du legger deg for å sove….
God natt J2 kommentarer: