fredag 18. mai 2012

Enkel mat...

17.Mai behøver ikke bare å være is og pølser! Her ble det både surdeigsbrød og hjemmelaget sjokolade :)
Godteri! Hjemmelagd og helt naturlig! :)
Jeg var så heldig å få masse deilige ingredienser til å lage sunn, god, mørk hjemmelaget sjokolade av min datter og hennes mann. Så før borgertoget satte vi igang prosessen med alle de flotte økologsike ingrediensene - og det gikk fort og greit å lage den mørke sjokoladen!
Vi smeltet 100 gram ren økologisk kakao og 50 gram rent økologisk kakaosmør i vannbad og tilsatte litt agave-sirup, sukrin-melis og vaniljesukker...
Fylte den deilige, brune massen i små papirformer - og komponerte litt sunt fyll:
Valnøtter og kanel i noen, blåbær og bringebær i noen andre - og i noen få la vi rosiner.
Kjempegodt - og til og med bra for kroppen!
Mørk økologisk kakao med "raw-food".

I tillegg har jeg lenge ruget på en surdeig - og 16.mai var den klar - hentet ut noen gram fra Norges-glasset og brukte den til å heve et rugbrød og en del rundstykker... Med egg og ost og rørte bringebær var dette en flott start på feiringen, synes jeg :)
Norges-glass med noe litt mystisk i - men det funker!
Surdeig krever litt ekstra tålmodighet - men jeg synes det er verd det !

Og apropos hjemmelaget: Dagens middag til mor og en sliten russ som trengte litt energi:
Lettsaltet torsk med nypoteter og lettkokte bønner ;
bønnene ble etterpå surret litt i smør, sitron og hakket chalottløk
servert med hjemmelaget sandefjordsmør og bladpersille... mmm...

7 kommentarer:

  1. Oi, ble nesten sulten av å lese dette her!

    Skal prøve meg på litt hjemmelaget/hjemmebakt i helgen. Selv om det ikke er akkurat det samme som du har laget, så er det noe ekstra tilfredsstillende ved det å lage mat fra bunnen av synes jeg.

    Hilsen ElisabethM

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja - hjemmelaget er godt, sunt og tilfredsstillende :) God helg ! :D

      Slett
  2. Ser nydelig ut! Ble hjemmelaget her også :)

    SvarSlett
  3. Det enkle er ofte det beste ;) Rå sjokolade er så godt! Jeg har småspist på kanongode biter med cashewnøtter, mulbær, incabær og kakaonibs. Herlig at noe som smaker så godt også er bra for kroppen ;)

    SvarSlett
  4. I blog often and I truly appreciate your content. This article has really peaked my interest.
    I'm going to bookmark your website and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your RSS feed too.
    Also visit my web blog ; birch sugar

    SvarSlett