onsdag 4. juli 2012

Hvor ble det av mannen med ljåen?

Først så må jeg si det at jeg bare lurer på hva som var så galt med den gode, gamle ljåen... 


Jeg må innrømme at jeg ikke kan bruke en selv - men jeg forstår egentlig ikke hvorfor vi sluttet å bruke et stillegående, praktisk redskap som ljåen og begynte med de elektriske og høylydte kant-klipperne? Enda et utslag av må-ha kulturen der vi alle oppfører oss som dumme kjøpedukker uten å stille spørsmål???

Ellers må jeg si at jeg nyter å bruke seige feriedager til vedlikehold og opp-pussing av gamle ting:
Når været er "sånn helt passe" passer det fint å bruke tida til å ta vare på det man har... og når man i tillegg har fått låne seg en bil er mulighetene litt fler enn ellers :)
Jeg har vasket terasser - og kjøpt noen få sommerblomster...
Takk til mamma og pappa som har hytte og hus i Vestfold, en ekstra bil, elektrisk hekk-kutter, høytrykkspyler og pussemaskin ... Jeg har alltid ment at det må være helt unødvendig i et rekkehusområde som mitt at alle eier minst ett eksemplar hver av alle disse tingene... Etter min mening burde vi kjøpe en maskin hver i så fall - og dele flittig...men jeg har ikke helt fått gjennomslag for ideen... Kanskje fordi mange (menn.. som min far?) elsker å KJØPE og EIE alle disse tingene...???
Disse gamle kassene fant jeg i kjelleren i Tønsberg -
og når man låner bil får man med seg antikvitetene hjem :)
Det fine med å være hjemme, ha ferie - og litt å pusle med når været er vekslende - er at når sola dukker fram bare sånn litt nå og da er det bare å hive seg ut og gjøre litt hagearbeid - eller å ta seg en velfortjent pause i sola...
Jeg har pusset og oljet dette bordet... det er ikke så vakkert, men det  funker...
Tror naboene setter pris på at jeg friserer hekken  litt også...


4 kommentarer:

 1. Klart du kan slå med ljå, Siri! Med mindre du har strenge krav til lik lengd på alle grasstråa, treng du absolutt ikkje rope på mannen med ljåen for å få kortare plen. Berre prøv!

  I burettslaget vårt har vi heldigvis ein del ting vi eig saman, som for eksempel trillebår, rive, spadar og hekksaks. Det er veldig bra, både for miljøet og lommeboka til den enkelte :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra!... Jeg tror jeg skal gå for ljå heretter ! :D

   Slett
 2. Har ljå! Både liten og stor, som ble sist brukt igår da æ sku få bort litt viltvoksende planter under hytta til junior..Desverre brukte æ storljåen(jepp, huska korsen den sku brukes!)og kutta mer enn han hadde planlagt, så æ måtte bygge "gjerde" og lage plakat som TYDELIG viste at der får æ ikkje lov til å kutte flere ganger.. Men du så deilig det e å bare gå frem og tilbake og svinge ljåen ;o) Her i nabolaget låner vi gjerne hos hverandre, noen ganger blir det ødelagt, men alt kan repareres med ei flaske vin og en tur på butikken.. Ha ei fin helg!

  SvarSlett