mandag 9. juli 2012

Tid til folk, sjø og andre sysler...

Nå skal jeg ta minst en ukes fri fra det meste.... 
Bortsett fra det og de som er nær meg - og lever her og nå...

Jeg skal frigjøre meg fra nett, kunstig intelligens og elektriske duppeditter...
Jeg skal rusle, bade, lese, lukte - og skrive for hånd i ei lita notisbok...
Jeg skal lytte innover og utover.


For det har jeg godt av...

Og innimellom... så skinner sola! :)

14 kommentarer:

 1. Kos deg! ser fram til å følge bloggen din videre når du er på nett! Den inspirerer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) det samme til deg og alle mine lesere!!!

   Slett
 2. Jeg antar at det du ønsker å frigjøre deg fra, er ting som ikke bidrar til verdi i livet ditt, samtidig som du ønsker å gjøre mer av det som faktisk betyr noe. Det naturlige spørsmålet blir jo da: hvorfor bare for en uke?:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha... joda ;)... Men det viser seg at jeg setter stor pris på å utfolde meg med å skrive og fotografere også... Og nå trapper jeg bare ned en liten stund :) god sommer!

   Slett
 3. Ønsker deg en deilig slaraffenferie! :)

  SvarSlett
 4. Hei, Siri:-) ...angående det å bruke tid på det man føler virkelig betyr noe for en, og det man føler gir energi og ikke det motsatte; nemlig stjeler energi - jeg kjenner hver eneste sommerferie(jeg jobber i skolen, så har en laang sommerferie;-)) at jeg synes det rett og slett er deilig å slippe det presset og forventningen det er til å delta på allslags sosiale/kollegiale aktiviteter og sammenkomster gjennom et helt år;) Det er ikke det å fri fra selve arbeidet, og ha 'fri' fra elevene som er det jeg synes er deilig, men rett og slett det å skulle være så innmari 'sosial' med kolleger hele tiden... Jeg har familie; mann og tre barn, i tillegg til andre nære slektninger og gode, personlige venner - de elsker jeg å bruke tiden min sammen med:-) Men; jeg føler ellers som sagt hele tiden det 'presset' fra andre om å delta på 'alt'... Har du et godt råd til hvordan jeg skal takle dette, jeg føler at det ofte tar mye av min energi når jeg ofte sier 'neitakk' til sosiale sammenkomster jeg innerst inne ikke ønsker å prioritere...og sliter med dårlig samvittighet og det å skulle 'forsvare' og begrunne mine valg til alt og alle?;-) ..det er en fare for at jeg høres rimelig kjedelig og sær ut - jeg mener selv at jeg ikke er det; jeg elsker som sagt familien min, og her er det åpent hus for alle barnas venner til enhver tid(noe som blir benyttet i stor grad, det er hyggelig!) Dette ble kanskje en avsporing, men jeg tenkte; du som er så klok og full av gode tanker og ideer(jeg følger bloggen din!!) - kanskje du hadde noen tanker om dette også?!;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) ! Takk for tilliten;) ... og jeg tenker at det som er virkelig viktig er å følge magefølelsen sin om hva man vil være med på og hvem man vil bruke tida si på! Når du kjenner på kroppen hva som er best for deg å gjøre kan du jo tilogmed være hekt ærlig om det også - prøv å bare si det som det er da vel! Jeg som har voksne barn vet at det kommer mer enn nok av tid til andre ting senere i livet... vel og merke samnen med folk hvis energi bygger meg opp og er til gjensidig glede å tilbringe verdifull tid med!!! <3 hilsen siri- nå også som «klara-klok» ;)

   Slett
  2. Og beklager alle tasteleifene og mangelen på kommaer og god skrivekikk... ;) ...tukler m mobiltelefonen B-)

   Slett
  3. Hei igjen:-) ..takk for gode råd - du kan godt kalle deg Klara Klok; du har så mange tankevekkende, inspirerende og motiverende tanker i dine innlegg;)) Det er litt slik jeg tenker selv også, ang de 'rådene' du gir meg...men det er bare så godt å høre noen andre si det også, for å få bekreftelse på en måte;-) Fint å ha deg tilbake på blogger'n!!;) god helg:-)

   Slett
 5. Kos deg i sommerferien din. :)

  Klarer ikke helt å frigjøre meg fra PC-en, uten at jeg opplever at den stjeler tid som jeg heller ønsker å bruke på andre ting. Det handler vel egentlig om hvordan man benytter disse elektroniske duppdiettene? Selv bruker jeg bl.a. PC-en til å lage strikke-mønstre, noe som absolutt må kunne defineres som noe positivt. Kanskje det også handler om hvor tilgjengelig man også ønsker å være? Skrur nemlig gjerne av mobilen både i ferien og ellers.

  SvarSlett
  Svar
  1. Pc- og internett er fantastiske hjelpemidler for oss mennesker - helt enig! Det er jo bare opp til oss å forvalte tid og ressurser med fornuft og måte... som alltid ! :)

   Slett
 6. Ser du skal være med i neste nummer av Kamille. Så kjekt..gleder meg til å lese om deg der :-)
  Ha en fortsatt fin sommer:-)

  Inger :-)

  SvarSlett
 7. Åja! Takk for info!.. Visste ikke når det skulle komme på trykk, jeg :))
  Siri

  SvarSlett