lørdag 18. juni 2011

Hva var egentlig nødvendig...

Nå har jeg brukt et halvt år på å finne ut hva som egentlig er nødvendig for å ha det bra. Mange spør hvordan jeg egentlig får det til - så her kommer en oppsummering av en helt vanlig dag i  mitt spareliv:

En ti-kroners havregryn-pakke holder til mange gode frokoster!
Havregryn er veldig billig og bra - og frokosten min består for det meste av disse sunne og gode gryn. Hjemmelaget knekkebrød med frø og gryn er også et godt alternativ...
Jeg har fortsatt å ta trantabletter. Jeg har funnet ut at det er nødvendig for meg.

Så går jeg til jobb. Det eneste jeg bruker penger på der er knekkebrød, grønnsaker og pålegg. To ganger i uka har jeg med ruccolasalat til en salatbar. Vi er ca 20 som tar med hver vår ingrediens. Da får vi en salat med 20 ingredienser to dager i uka. Det er sunt og lurt og billig!

Jeg går på bena de dagene jeg trenger å handle mat. Da får jeg gratis trim - samtidig som jeg får gjort noe praktisk, Jeg forsøker å planlegge ukemenyen på forhånd, men handler feks kyllingfilèt og laksefilèter når det er på tilbud. Jeg bruker for eksempel oftest brokkoli istedet for blomkål, for jeg har funnet ut at det ofte er stor prisforskjell på de to grønnsakene. Bilige tomater er ganske gode hvis man deler de i skiver og legger de lagvis med litt havsalt og balsamicmo-eddik. Nå er urtene her; frisk persille og gressløk er godt på det meste!

Jeg går til trening. Jeg trener for under tusenlappen i halvåret på friskis- og svettis her på Langhus.
Jeg går mye i skogen. Jogge er også gratis - og sykkel er jeg også så heldig å ha!

Jeg reiser på besøk - og har besøk av hyggelige mennesker innimellom også. Da serverer jeg enkle, gode ting som ikke behøver å koste så mye. Så langt har ingen klaget...

Jeg har brukt penger på å gå på kino og teater, men det har vel bare skjedd to ganger i løpet av halvåret.
I tillegg har jeg vært ute og spist noen få ganger - og jeg har innsett at det ikke er der pengene mine har fløyet før...
Så for meg det er ingen grunn til å sitte hjemme alene de få gangene det byr seg en hyggelig anledning...
Men selvsagt har alt vært med måte også her. Det er sånn jeg er.

Det jeg har spart mest på er å droppe yogakurs, meditasjonskurs, hudpleie, frisør
- og selvsagt: Alle kleskjøp - og kjøp av smått og stort til hus, hjem og hage...

Dessuten har jeg nok spart en god del penger på å kvitte meg med bilen
- selv om det går noen hundrelapper i måneden til kollektivtransport.
At jeg skal bruke noen penger på mat, drikke og togreiser (ingenting er tøffere enn toget!) i sommer kommer nok ikke til å velte spareprosjektet mitt slik det ser ut nå.

"So far so good" ...
Håper det neste halve året blir like bra!

4 kommentarer:

  1. Hei! Jeg syns dette virker som en flott utfordring i et samfunn som er veldig opptatt av det materalistiske. Jeg er også opptatt av gjenbruk og det å være fornøyd med det man har,- sier ikke at det er lett, men viktig for å få et stabilt og harmonisk liv. Jeg er bare veldig nyskjerrig på hvordan barna dine har tatt imot utfordringen. Har selv ansvar for en attenåring som er flink med penger, men det hadde nok blitt "krise" i heimen hvis jeg skulle kvitte meg med bilen ;-) Noen tips?

    SvarSlett
  2. Hei :) takk! og jo.. attenåringen er ikke så begeistret for det med bilen, nei.. men han er en snill og tålmodig gutt - og vi har gode buss- og togforbindelser til det meste... øvekjøring blir det jo ikke for han her i huset og han er halvveis - så det er noen utfordringer der... løsningen er at han kjører med sin far en sjelden gang med automatgir... ikke helt topp ,men han overlever...

    SvarSlett
  3. Alle mine ungar lærekøyrde utan at eg hadde bil. Venner var til hjelp ad.mengde køyring.Eg betalte bensin. Alle vart vinnarar. Ungane besto køyreprøve og test ved 1.fgng.

    SvarSlett