mandag 4. juni 2012

Om å sitte på trappa

Hørte en herlig samtale i P2s "Mellom himmel og jord" på radio søndag morgen. Siri Spillum er coach og kaller seg "mønsterbrekker". Hun snakket om trapper - og jeg er så hjertens enig!

Når jeg ser for meg det optimale sted å bo ser jeg for meg en trapp med et litt åpent landskap rundt seg. Men likevel en trapp der folk kommer forbi. En karm å lene seg til. Et skinn å sitte på. Og kanskje en kaffekopp. Mer enn det har man vel ikke behov for en stille morgenstund...

Siri Spillum snakket om det uforpliktende ved å sette seg ned og snakke med noen når de sitter på ei trapp. Ingen avtaler, ingen regler for tid - eller bevertning... Man kan komme når som helst, stoppe opp, sette seg ned, gå forbi... Eller bli der en lang, lang stund for en god prat og kanskje til og med noe å drikke eller spise - uten å gjøre avtale på forhånd! Det er ikke så mange slike arenaer igjen i vårt samfunn. Det burde være flere slike trapper der ute etter min mening!

Å sitte på en trapp er for de forbipasserende en uforpliktende invitasjon. Du er tilgjengelig... Og du viser at du stiller deg åpen for å slå av en prat - at du har tid.

For meg er det å sitte på en trapp - og å kunne feste blikket på en horisont eller bølgende åser (med en te- eller kaffekopp i hånda) - i tillegg meditativt og dekker en rekke grunnleggende behov for kontemplasjon og ro i sjela!

6 kommentarer:

  1. Elsker kaffe på trappa! Husker en varm sommer jeg pleide å ta en kaffe med Bailys før jeg syklet på jobb. Satt på trappa i halvsol og myste ut på dagen. Deilig :)

    SvarSlett
  2. Jeg hørte også det radioprogrammet! Likte godt hennes filosofi rundt trappesitting :)

    SvarSlett
  3. Idag satt æ på en benk bak bodenog så på asfalt mannan som pakka sammen utstyr og maskiner..Det tok vel en halv time, men da tenkte æ faktisk at det e deilig å bare sitte og gjøre ingenting og samtidig e på andre i bevegelse. Klem

    SvarSlett