torsdag 5. mai 2011

Ingen skam å være grei!

Det er torsdag. En helt alminnelig dag. I et helt alminnelig liv.
Det å forsøke å være snill og gjøre godt blir ofte mistenkeliggjort, føler jeg.
Men jeg tror det er en menneskelig egenskap å være snill.
Det er ikke noe å skamme seg over!

jeg tror alle setter sine spor... på en eller annen måte...
I dag vil jeg slå et slag for de helt alminnelig greie. De som faktisk gjør så godt de kan for alt og alle... De som forsøker å bruke det de har, spise opp maten sin og gjøre det beste ut av livet sitt slik det er. De som faktisk forsøker å være snille av en eller annen grunn...
 
For det er vel egentlig ikke så viktig hvorfor folk forsøker å være greie og gjøre godt? Det viktigste er vel at vi er et sosialt vesen, som faktisk har behov for å være snille? Det å være snill og tenke på andre er en god egenskap, men jeg føler at snille folk ofte blir mistenkeliggjort. Mange tror det må ligge noe bak.:.. "At det å tenke på andre egentlig er å gagne seg selv".. Men det å bli glad selv av å gjøre godt for andre er vel ingen skam???

Jeg hylle de som tenker litt over hva som faktisk er viktig i livet. De som forsøker å ikke forsøple kloden, men tenke på sine etterkommere. Og de som prøver å lytte til sine medmennesker og hjelpe litt til der de kan. Alle de som er der for andre når de trenger dem. Som ikke kommer i Guinnes rekordbok for noe som helst. Men som er der som støtte for de som gjør det!

Helt vanlige mennesker. Helt greie folk.
Hvis disse menneskene tar over verden - ja - så vil det kanskje gå bra til slutt!!!

2 kommentarer:

  1. " Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill....."

    SvarSlett
  2. JA :) ...Og forøvrig kan man gjøre hva man vil!!!

    SvarSlett