søndag 29. mai 2011

Nød lærer naken kvinne...

...å reparere sitt kjøleskap!

her i den fasen der man studerer ledninger ut og inn
før man setter igang å fjerne den gamle...
Biler nå for tida ruster enda mer - og er umulige å reparere. Du må på verksted for å bytte pære i en lykt!

Det samme gjelder for de fleste husholdningsartikler. Jeg mistenker at de lager dårligere og dårligere produkter bare for å selge mer...og søpleberget vokser...

Derfor har jeg lagt litt innsats i å få til å reparere mitt haltende kjøleskap!
Først er det blitt diagnostisiert at det har starterproblemer. Ergo trengs ny starter..
Etter en ringerunde til butikkene fikk jeg snakke med en hyggelig fyr på Siemens som etter noen minutter konstanterte at jeg nok var av den nevenyttige typen og sikkert kunne logge meg inn på nettshopen og bestille starter-delen selv. Så det gjorde jeg - og i går fikk jeg hentet delen på posten :)
Nå er det faktisk montert. Av meg selv.
Jeg fikk bare en liten karamell.
Alt vel.

5 kommentarer:

 1. Hei
  Jeg liker både bloggen og prosjektet ditt, men dette var rett ut imponerende. Nå er søppelberget vi forærer de neste generasjonene litt mindre. Og forhåpentlig vis blir det mindre og mindre i samme ånd. Litt etter litt.

  Hilsen Eirik

  SvarSlett
 2. hehe, takk :) Jeg gjør så godt jeg kan for å bidra minst mulig til det generelle "avfallstårnet", ja!

  SvarSlett
 3. Og nå kommer fortsettelsen...
  Først gikk det - og så gikk ikke kjøleskapet en hel natt - og så skrudde jeg ut den nye delen og satte inn den gamle - og så gikk jeg på jobb, reiste rett til NRK og gikk gatelangs i Oslo og traff Vilde og brukte mye tid før jeg klarte å komme meg hjem og! Da jeg kom hjem om kvelden hadde kjøleskapet startet igjen (med den gamle starteren!) og det går fortsatt!
  Det må vel være et slags teknisk under?
  :D

  SvarSlett
 4. Mistanken din er helt berettiget, det kalles planned obsolesence. Du kan lese litt om det her http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence
  Og det er helt lov. Akkurat som det er helt lov å skrive '400 g kjøttdeig' på en pakke som er pumnpet full av vann for å komme opp i 400 g. For bare et par tiår siden ville dette blitt sett på som svindel, noe det er.
  Har du sett kortfilmen 'The Story of Stuff'? Vel verdt de 20 min det tar. Du kan se den her http://www.youtube.com/storyofstuffproject#p/u/22/9GorqroigqM
  Jeg har en button på min egen blogg slik at jeg får spredd budskapet.

  SvarSlett
 5. Oj! Takk! Tenkte jeg det ikke...helt utrolig mye sleipt som skjer i denne syke, syke kjøpe-verden!!! Jeg skal forsøke å spre budskapet sammen med deg!

  SvarSlett