mandag 5. september 2011

Ikke noen pusekatt!

Jeg føler meg ikke spesielt snill.
Jeg er egentlig ganske provoserende, er jeg...
det synes bare ikke så godt utenpå ;)
grrrrrrrr......
Temmelig provoserende er det, altså - selv for meg selv - å tenke på hvor lett det er å knipe inn litt på eget forbruk - og dermed kanskje kunne bidra til en litt mer rettferdig fordeling i verden. Særlig når man vet at folk kaster - og pusser opp - og handler bare mer og mer til hus, hjem og seg selv... Samtidig som bare det å snakke om hva vi kunne oppnå hvis noen betalte litt mer skatt nærmest er tabuområde for de fleste politikere (selv på venstresida) i disse valgkamptider...

Denne helga har jeg både kost meg grundig, vært på fest og spist og drukket - og til og med kjøpt meg et par (billige) ansiktsprodukter...!
Likevel: Det er mange penger å spare på å handle fornuftig, bruke om igjen - og ikke minst - på det å slutte å "shoppe for moro skyld"!

Det er rart å tenke på at så mange mener at det å bruke penger er oppskriften på lykke.
Jeg hørte en kommentar i et TV-program - jeg tror den var omtrent slik: "Den som sier at man ikke blir lykkelig av penger - den juger"!
Jeg er ikke enig!
Selvsagt er jeg klar over at jeg er i en luksussituasjon som bor i et hus og har alt jeg trenger. Men nettopp det: Å ha alt jeg trenger gjør at jeg kan bevilge meg å ikke "bruke og kaste mer og mer". Jeg kan greie meg med det jeg har - og "ta livet med ro" :)

Og om det irriterer og provoserer at jeg sier dette
- ja, så kan jeg leve med det!

2 kommentarer:

  1. Det er sikkert mange som tidvis tenker som deg, Siri. men jeg tror det er sørgelig få som tar konsekvensen av det slik som du gjør. Og den måten å tenke på har faktisk noe med jordens fremtid å gjøre. Du burde vært lest av mange. for det er ikke askese du bedriver,men sunn fornuft.
    Kommer du til å fortsette, eller er blitt litt for stramt ?

    SvarSlett
  2. Jeg driver helt klart ikke med askese - så jeg vil absolutt fortsette med mitt nye og bedre liv! Ingen grunn til plutselig å begynne å kjøpe ting jeg ikke trenger. Noen reiser med fly - og noen andre ting som jeg vil trenge etterhvert jo måtte spandere på meg, men jeg har lært MYE om hva som egentlig er nødvendig! :D

    SvarSlett