lørdag 10. september 2011

Ting jeg absolutt ikke klarer å forstå...

Jeg sitter mye her inni skauen - og har glede av at ting bare er som de er. Jeg føler at jeg har et godt liv. Jeg er takknemlig for den tryggheten jeg opplever i denne delen av verden.

...jeg tror jeg er et meget enkelt dyr... og det er en del ting jeg ikke forstår...
Jeg forstår at ikke alle har det som meg. Det er ikke det at jeg mener at alle som har det like godt som meg skal tenke akkurat som meg. Men det er noen utslag av vår kultur som jeg absolutt ikke klarer å forstå.

Jeg forstår virkelig ikke at folk er føler behov for - og har "mage" til å bytte ut og kaste så mange ting - og i så stort tempo som de gjør i Norge i dag! Jeg så på en reportasje fra en søpleplass på TV der de ansatte rapporterte fra dynga om opplevelser som fikk dem til "å miste troen på menneskeheten"!

Arbeiderne som jobbet med søppelsortering fortalte vantro om mengdene av helt nye ting som havner på dynga. Nordmenn kastet varer for over 10.millioner kroner i 2010. Det er over dobbelt så mye som i 1995. Folk kaster dyre sykler hvor det eneste som mangler er luft i dekkene!  I hyllene på avfalls-stasjonen står kameraer som ikke er pakket ut av esken. En ekte Picasso. Malerier der bare innrammingen er verd flere tusen kroner. Uåpnede lagervarer fra IKEA.(På IKEA får man pengene tilbake om man returnerer uåpnede pakker... i stedet kaster folk det i søpla!) Julegaver som ikke er pakket ut. Med merkelappen på...

Jeg forlanger absolutt ikke at alle skal tenke som meg. Ikke at alle skal slutte å handle alt unødvendig heller... Men når jeg vet at både staten og mange kommuner skjærer ned på velferdsgoder og på forebyggende virksomhet for de som trenger det mest - og når jeg vet at det er de som tjener mest som ofte klager mest - da har jeg store problemer med å forstå hvordan "folk flest" tenker.

Heldigvis - jeg tror jeg kjenner veldig få av dem som går inn under kategorien "folk flest" i denne sammenhengen...

Men;  hva skjer`a ???

5 kommentarer:

 1. Du er ikke helt alene om å ikke forstå...
  Og til de som jobber med avfallhåntering, dere er heller ikke alene om å ha mista troen på menneskeheten... Nordmenns velstand og rikdom, resultere i en grådighet og egoisme som er direkte kvalmende og får meg til å skjemmes over mange av mine medborgere, for jeg er redd for at jeg kjenner en del som kan kalles folk flest. Men samtidig gjør jo "folk flest" bare som de blir fortalt, for dette er jo en ønsket utvikling fra våre kjære folkevalgte. Det skaper jo sysselsetting!!! Prognosene sier vel at til tross for finanskrise rundt om, så skal vi klare å kaste og forbruke enda mer i tiden som kommer, og (nesten) alle jubler for da kommer bestemor til å få det bedre på gamlehjemmet. LØP OG KJØP!!!!

  SvarSlett
 2. Det er merkelig!... men om alle tok det litt mer med ro... både med å kjøpe - og med å jobbe - tilsier mitt regnestykke at vi alle likevel kan jobbe, ha det vi trenger og dessuten slippe å slite oss ut - OG I TILLEGG kan vi spare verden for mye dritt!

  SvarSlett
 3. Tror nok det regnestykke stemmer utrolig bra Siri :) Og når alle klarer å skjønne denne "matteoppgaven" så er vi i mål. Da kan vi "legge ned" alle unyttige jobber og bedrifter. Og med det mener jeg bedrifter som produserer varer og tjenester som vi egentlig ikke har bruk for, men som vi ved hjelp av markedsføring har blitt lært til at dette må vi ha/gjøre/bruke for å være lykkelige og suksessfulle mennesker. Et eksempel på ting som blir prodsert, som jeg personlig tror jeg kunne klart meg uten er feks denne: http://www.gizmag.com/marugoto-tamachan-portable-watermelon-cooler/15753/
  Hahahaha!!!! Ord blir fattige...
  Når vi ikke lenger stresser på jobb kl. 7 om morgenen for å lage vannmelonkjølere så kan vi som du er inne på dele på de resterende jobbene. som vil være basert på våre grunnleggende menneskelige behov, som å produsere mat, undervise, pleie eldre osv. Og ja, så var det denne frisøren da ;)

  SvarSlett
 4. Hei Siri og Runar:)

  Mange kloke tanker her!Jeg har "mista troen på menneskeheten" for lengst selv om jeg ikke jobber på søppelplass haha:b men jeg ser jo mye søppel rundt omkring og det holder for min følsomme sjel haha:b bor f.esk i et kollektiv der søppelbøtte fylles opp og må kastets hver eneste dag ellers blir det trashoversvømmelse:O (det er selvfølgelig de andre og ikke jeg som bidrar mest hihi:)
  ...jaa man kan bare lure i det uendelige på hvorfor de fleste ikke ser ut til å være like bekymret som vi her inne er.. Jeg tenker absolutt at hver eneste av oss kan gjøre en kjempeinnsats for en bedre verden (du Siri er et perfekt eksempel på akkurat det:)men så lenge det ikke kommer noen reelle bærekraftige tiltak fra politisk hold blir det dessverre ikke noen store forandringer heller slik jeg ser det..
  bare mine 20 cents:b:)

  SvarSlett
 5. Men all oppfinnsomheten i verden vil kanskje rette seg mot ressurs-sparing og fordeling den dagen vi bare må!? ... og da kan jo vi vise veien! :D

  SvarSlett