fredag 25. november 2011

Hva er "simple living" egentlig...?

Det finnes det ikke noe fullstendig fasit på hva som egentlig er Simple Living. Så jeg kan bare prøve ut og underveis føle litt på hva det betyr for meg å leve et så enkelt, men godt liv som mulig.
Det har jeg brukt et år på - og her er det jeg har funnet ut undeveis:
Jeg vil helst bare sette igjen et lite, beskjedent fotavtrykk etter meg, jeg ...
Mange vil kanskje tenke på et liv helt ned til det å bære sitt eget vann, varme seg kun på ved - og dyrke alt man spiser på en økologisk måte...
Joda; Jeg vet at jeg kan leve lenge og godt i ei hytte der jeg hogger ved og bærer vann, jeg... Det med maten måtte jeg nok trent litt mer på,.. Men jeg er helt sikker på at jeg hadde fått til det også etter en stund...

Men nå lever jeg jo i et helt vanlig rekkehus med en helt vanlig hverdag - der jeg stort sett handler mat i butikken. Så da gjenstår det jo å definere hva annet som gjør at man kan kalle det enkelt, nedpå - og uten mer ting, uro eller aktivitet enn det som er nødvendig for å holde seg sunn, frisk og glad...

Jeg har funnet ut at jeg har det godt og så enkelt som mulig når jeg kan gjøre det som virkelig betyr noe for meg - og som oftest er helt gratis.
For eksempel :
Det å være sammen med dem som jeg er glad i...
Og det å være alene -  i skog og mark - eller foran et bål...
Det å rydde unna ting, rot og forstyrrelser i hverdagen hjelper meg til å oppnå ro og oversikt.
Å trene og å meditere gir på hver sin måte fokus og kontemplasjon.
Å skrive, fotografere - og uttrykke meg kunstnerisk på andre måter - bidrar også på sin måte til å finne kjernen i meg selv - og forsøpler heller ikke livet mitt.
En jobb jeg er glad i - og kort reisevei slik at jeg ikke bruker tid og energi når "dagens dont" er over - er også viktig for meg.
Og så er det billig og god "flukt" å forsvinne inn i en god bok en gang i blant...

Jeg vet ikke om "forståsegpåere" vil bekrefte at det jeg driver med er "simple living" - men jeg lever iallefall et enkelt og uproblematisk liv...
Og jeg har det godt :)

4 kommentarer:

 1. Det finnes ikke noen fasit, det finnes ikke rett og galt i dette. Det som er rett for meg er ikke nødvendigvis rett for deg. Så hvis du er tilfreds så er det helt okay - og det eneste som teller :)

  Håkon H

  SvarSlett
 2. Det er vel det som er min konklusjon også... men det kan godt hende at det er mange andre der ute som mener noe annet?!
  :)

  SvarSlett
 3. Jeg tror det er viktig å stoppe opp, se seg rundt og ta innover seg hva som er viktig og bra. Stillhet og tanker som kommer når man er alene er vel også viktig, særlig i en tid der allverdens medier støyer rundt oss. Jeg jobber med ungdom (er lektor i vgs.), og kjemper daglig for å få elevene mine til å verdsette friheten man kan oppleve når man ikke lenger er "på" iht. digitale medier, musikk på øret osv. En dag håper jeg på å lykkes, og at de kan klare å finne fram til stemmen der inne i hjertene og hodene. Det har vært inspirerende å følge bloggen din, så langt!

  SvarSlett
 4. Takk :).. Ja, samfunnet ellers inviterer lite til å stoppe opp og bare være.., men utrolig viktig for å kunne ha det bra med seg selv som menneske på lang sikt, tror jeg!

  SvarSlett