lørdag 12. november 2011

Svære dilemmaer - men mulige å løse?

Omega3 - fiskeolje og tran har vært en av de tingene jeg har tillatt meg å bruke penger på dette året. Og akkurat som den gangen jeg oppdaget "sannheten om scampi" fikk jeg nå igjen denne følelsen av at det er helt umulig å følge med på alt og alle - og uansett er det hele tiden nye dilemmaer når det gjelder forbruk og varevalg...!
Her er saken fra NRK:
http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7863243

Og her er oversikten over de som lager produktene sine på lugubert vis i Peru:
http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7878355

Her som alltid handler det om å holde tunga rett i munnen og ha flere tanker i hodet. Det snakk om arbeidsplasser, det i det hele tatt å ha en jobb å gå til - og livsgrunnlaget for veldig mange mennesker.
Og det handler om miljø- og rettferdig handel...

Jeg kan ikke forstå at det skal være umulig å lage disse produktene med fokus både på miljø- og på bedre lønns- og andre rettigheter for arbeiderne. Her er det godt at noen følger med - og vi som kjøper varer får bare gjøre så godt vi kan for å holde oss orientert om hvor og hvordan varer blir laget.
Dermed vil kanskje en mer rettferdig og miljøvennlig produksjon presse seg fram selv?
Jeg har iallefall hørt at det nå produseres scampi (fra "fiskemannen") som ikke utarmer jord og arbeidskraft...
Er jeg rett?
Er jeg vrang???

3 kommentarer:

  1. Visste du at fordi fisk inneholder så mye kvikksølv og miljøgifter som lagres i fettvevet, så må det renses så kraftig før tran kan produseres at alt det naturlige D-vitaminet forsvinner? Dette må derfor tilsettes etterpå, så at tran fortsatt blir kalt for et naturlig kosttilskudd er meg et under. Prøv heller linfrøolje! Et rent naturprodukt som inneholder masse omega-3, hele 7000mg per spiseskjed! Jeg kjøper Helios kaldpresset og økologisk linfrøolje på Meny. Koster ikke mer enn 30 kroner for en pen glassflaske som også an resirkuleres etterpå ;)

    SvarSlett
  2. Ja! Takk! Jeg har oppdaget linfrø-oljen :) Heldigvis! :D Siri

    SvarSlett
  3. Men vegetabilsk omega-3(kortkjedet) har visst ikke samme gode virkningen som marint omega-3 (langkjedet).

    SvarSlett