mandag 9. april 2012

Feriepenger...

Nå har jeg hatt ferie i en drøy uke - og litt forbauset kan jeg konstatere at jeg har gått ut i pluss på alle måter :)
Det grønnes,,,
Jeg har rukket å besøke familien, være sammen med venner - og å være sammen med de kjekke barna mine. Jeg har handlet god mat, kjørt tog, spist lunsj i Oslo - og til og med både kjøpt noen gaver - og et par småting til meg selv... Likevel klarte jeg å komme på pluss-siden økonomisk fordi jeg påtok meg en helt grei vaskejobb som jeg hadde stor glede av å gjøre :)
I tillegg har jeg hatt masse tid her hjemme til å skrive, tenke, lese - og til å gå tur i skogen!

Ikke har jeg vært spesielt opptatt av å tenke økonomisk heller - jeg har bare gjort det jeg har hatt lyst til å gjøre - og for meg er det ofte ting som er helt gratis! Og så må jeg jo legge til at jeg har vært på besøk og fått både mat og påskegodt også da ;) Det var heller ikke planlagt, men sånn er det jo bare noen ganger... Neste gang er det min tur til å ha besøk og spandere! Alt i alt har jeg ikke tenkt på denne ferien som et spareprosjekt, men livsstilen min er blitt litt sånn at jeg faktisk synes det er gøy å gå en mil for å gjøre et ærend - og fint å kjøre tog og lese bok i stedet for å sitte i bilkø...

Nok en gang må jeg konkludere med at planleggingen er halve jobben når man skal leve litt enkelt!

Konklusjonen for ferieuka for meg er at det var gode dager - med tid til både meditasjon og sosialisering - en fin start på våren !

8 kommentarer:

 1. Så deilig en påske :)

  Sjøl har jeg jobba litt, og slappa mye av. Dessuten var jeg på utenlandsreise uka før påske. Heldige meg. Men jeg jobba litt der også. Beskjæring av oliventrær :)

  Forøvrig er jeg ikke min sterke side planlegging. Lurer på åssen jeg kan utvikle den evnen. Har du et par gode tips?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm.. råd for planlegging.. for meg handler det mye om å kombinere tilfeldigheter og god plan, faktisk, men er det noe som er viktig ligger jeg ofte god tid i forkant - slik at jeg har tid til å gå for å få tak i det jeg trenger feks... Ellers ble ferien til også av tilfeldigheter fordi jeg IKKE hadde planer når jeg tenker meg om... jeg fikk haik med gode venner som skulle samme veien - Så: Legg planer og skriv lister for det som er nødvendig - og ellers; Go with the flow" :)

   Slett
 2. Høres ut som en super ferie:-) Helt sant at mange hyggelige ting er gratis, jeg må bare være flinkere til å benytte meg av dem. Vi har vært i Danmark, det var ikke gratis, men vi har i alle fall hatt mye fin familietid:-) Mitt endre-litt-på-livsstilsprosjekt er fortsatt litt i startgropa, men jeg har blitt flinkere til å tenke på om jeg faktisk trenger det jeg har lyst til å kjøpe. Og ofte gjør jeg jo ikke det, og jeg har blitt flinkere til å legge det tilbake. Det tar tid å snu vaner;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja :) ! Endre vaner tar tid - derfor gjorde jeg det litt drastisk i utgangspunktet- som en slags kick-start.. nå lever jeg veldig normalt - men jeg har nok fått noen gode vaner som bare sitter i ryggmargen - og det er jo fint :)

   Slett
 3. Som du sier: Denne angvar det du som høstet fruktene av andres påskemat og selskap, neste gang er det de som kommer til deg ;-)Angående forrige innlegget ditt: Kan ikke leve uten å se havet!!! Da vi flyttet fra to hus til ett var min klausul at æ skulle ha arbeidsrom påloftet med utsikt over havet.. Så er sitter æ, ser havet når æ jobbe hjemme. Og på jobb sitt æ på kaia, med vindu mot sundet, måkeskrik og bølgeskvulp!!Himmelsk ;-) ha en fortsatt fin ferie!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldige du med utsikt til det virkelige havet !!! God uke :D! Hilsen Siri

   Slett