onsdag 4. april 2012

Hvorfor føles hjemme så bra?

Hjemme for meg er jo bare et sted jeg tilfeldigvis bor - ikke et sted jeg har slekt, historie og tilknytning egentlig..
Et sted å komme hjem til en månelys kveld som i kveld...
Likevel er det der jeg er hjemme - og har alt trenger akkurat nå!... Hjemme for meg (som det faktisk har vært de siste 20 åra!) er bare her i rekkehuset - trehuset som er bare mitt. Vinduene er uvaskede - og det står litt gammel oppvask på kjøkkenet. Møblene er litt fra ethvert loppemarked - og parketten på stua er av det aller billigste slaget. Likevel blir jeg så innmari glad for å komme hjem igjen - selv bare etter en ganske kort tur til Vestfold noen dager... Og så må jeg undre meg litt over hva det er som er så viktig for meg med dette hjemmet mitt... Kanskje er det viktigste med akkurat dette huset at det jo er her jeg har jeg mine ting. Senga mi. Kaffekoppen min. Bøkene mine. Verandaen min. Skogen "min"... Og ikke minst min egen PC med nett-tilgang - og fred og ro ! :)

Et sted jeg kjenner når jeg kommer innenfor døra hvor godt det er å bare være... Være tilstede i mitt eget hjem - der jeg vet hva jeg har. Et godt sted å hvile - et sted jeg lett finner roen. Jeg trenger ikke fancy innredning eller siste hyl i interiør. Jeg trenger ikke engang utsikt over havet. Jeg trenger en stue der jeg føler meg hjemme - og så noen som ringer på døra en gang i blant...

Jeg vet jo også at det ikke er en selvfølge for alle å ha et trygt sted å komme hjem til - som de kan kalle sitt. Jeg er takknemlig for at jeg er en av de heldige som har det... Så enkelt - og likevel så luksuriøst: Det å ha mitt eget sted. Dagens lykkepille for meg å komme hjem til alt dette! En nesten helt vanlig onsdag. Og et hus som gir meg fred i sjela :)

4 kommentarer:

 1. Etter å ha bodd i denne leiligheten i 12 år nå, lengter jeg ennå til et sted jeg kan kalle hjem. Som du så fint sa det: så enkelt, men alikevel så luksuriøst. Du er heldig ja, for å trives der en er, er ingen selvfølge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, ingen selvfølge! Bare gode "vibber" i mitt hjem - jeg er heldig! Lykke til med jakten på ditt :)

   Slett
 2. Så heldig du er Siri. Og så godt skrive om kjarleiken til heimen din. God påske.

  SvarSlett