mandag 6. februar 2012

Come fly with me...

...eller ikke... Men jeg - jeg skal altså bruke noen av mine oppsparte drivstoff-liter på å komme meg på jobb i Spania denne uka...  Jeg har gått og syklet og busset i flere år, jeg - for å kunne ta denne flyreisen til Malaga ;)
En gang i blant har vi godt av å se oss litt om i verden også;  Her: Cadiz, Andalucia.
Å ha et skoleprosjekt over landegrensene i Europa er en bra måte å bruke klimakvoten på etter min mening. Bekjentskap med andre som jobber med det samme som meg - men i et annet land - er alltid berikende og veldig, veldig lærerikt!

Å besøke andre kulturer er viktig for å utvide sin horisont. Men ikke minst er det viktig for å se seg selv - og sin egen kultur utenfra! Når man reiser på ferie er det vanskelig å møte den virkelige folkesjela der man kommer, synes jeg. Men når man reiser for å være sammen med de som bor der, og jobbe sammen med dem - da kommer man inn under huden på samfunnet mye raskere.

For meg er det å samarbeide og snakke med folk som gjør det samme som meg i andre land i Europa utrolig mer givende enn å ligge på en strand og omgi meg med andre skandinaviske turister... Å ha så mange felles erfaringer-  og felles mål med det vi gjør - men likevel så store kulturelle, økonomiske og politiske forskjeller - gjør at vi aldri går tom for noe å snakke om! Særlig fordi vi jo også jobber med mennesker; barn, utdanning og hele den kommende generasjon - altså framtida!...

Mye skjer i Europa i disse dager og bekymringene er mange. Jeg har sett velferdsgodene bli mindre år for år i disse landa, jeg har sett fagforeningene smuldre opp og forsvinne - og jeg har sett bekymringen for den kommende europeiske generasjon bre seg blant mine europeiske kolleger. Og ikke minst: Min egen velferd trer enda tydeligere fram i møte med all usikkerheten og frykten for framtida rundt om i de andre landene...

For meg er det også tankevekkende hvor fort det går å legge ned alt forebyggende arbeid - og hvor raskt man kan bryte ned tryggheten om at samfunnet tar vare på de svakeste - med politisk korttenkt udugelighet! For jeg er en av dem som betaler min skatt med glede hvis vi kan opprettholde et samfunn som legger til rette for at ALLE skal ha et så menneskeverdig liv som mulig!

Spennende er det også hvordan mitt private spare- og miljøprosjekt møtes med interesse og åpne øyne og ører blant alle mine venner i alle de forskjellige landene i Europa. Og mine kolleger i Spania, Italia og England kan dessverre virkelig få bruk for alle gode spareråd i den nærmeste tida...

5 kommentarer:

 1. Jeg ønsker deg en interessant og hyggelig tur til utlandet! Bruk flykvota di med god samvittighet. Og fall for all del for fristelsen til å kjøpe med deg noe fint hjem ;)

  Blogg gjerne underveis og fortell åssen turen er!

  SvarSlett
 2. Hei Siri

  Fikk tips om bloggen din fordi jeg selv er inne i et spare prosjekt selv. Selv om dine grunner for sparing er veldig mye mer idealistiske enn mine, så er det godt for oss alle å stoppe opp og reflektere litt over forbruket vårt innimellom.

  Så forresten innlegget ditt om Henna-hårfarge. Har benyttet Henna som hårfarge de 10 siste årene og kan ikke tenke meg å bruke noe annet. Ble lei av å putte kjemikalier i hodebunnen som vi ikke vet langtidseffekten av. Har en 18 år gammel datter som sverger til det samme og som er kjempefornøyd.

  SvarSlett
 3. Der har jeg landa igjen :) Det er alltid ekstremt tett program på disse møtene - og jeg visste på forhånd at det ikke kom til å bli noen innlegg denne uka ;P Nå er jeg tilbake - og takker for at noen har vært innom her mens jeg var ute og fløy :) Med ganske god samvittighet, altså :))

  SvarSlett
 4. Hei! Jeg leste artikkelen om bloggen din på aftenposten.no nå nettopp, og synes det er helt sinnsykt fantastisk det du gjør, og hvordan du lever :D Jeg er 21 år gammel og bor i Oslo, og for hver dag blir jeg mer og mer irritert over måten alle lever livene sine på..... Herregud. Jeg har egentlig funnet ut at jeg vil studere på Universitetet i Ås, på et bachelorprogrammene deres som fokuserer på natur - og miljøressurser. I hele går satt jeg og skrev en eksamensoppgave til levering i norsk (går på Bjørknes), og jeg skrev om akkurat disse temaene. Veldig gøy å finne bloggen din idag da :D Hehe. Håper ikke dette ble for mye prat, blir bare så glad hver gang jeg finner mennesker som bryr seg om litt mer enn de nye skoene sine. Hehe. Mvh Lena Halvorsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig ! Så ikke kommentaren din før nå! Takk for den lange, entusiastiske tilbakemeldingen ! :D
   Hilsen Siri

   Slett