tirsdag 21. februar 2012

En opplagt konflikt - og hva jeg må gjøre med den...

Jeg kjenner at jeg stort sett er veldig fornøyd med å bare være. Aller best har jeg det jo når jeg kan slippe å ta meg sammen, prestere og vise meg fram... En stille tilstedeværelse, altså - der det ikke skjer så mye å melde om i det hele tatt...
Ut å puste - og ikke måtte prestere eller bidra på annen måte
enn ved å  bare være som jeg er og gjøre som jeg gjør...
I kontrast til dette står behovet for - og gleden av - å spre mine enkle budskap om hvor lett det er å leve uten å måtte ha noen hele tiden. Jeg har jo selvsagt et ønske om å dele denne kunnskapen og inspirasjonen med så mange som mulig!
Derfor skriver jeg blogg om det - og derfor sier jeg stort sett ja når noen ønsker å skrive om mine tanker, eller ber meg fortelle videre om dette. Men noen ganger sier det stopp. Og da er det nok en gang nyttig at jeg har lært meg å kjenne igjen og lytte til min egen magefølelse...

Dette valget ble veldig tydelig i går rett etter at jeg hadde sagt ja til Østlandssendingen om å bli med på et intervju om miljø, sparing og Simple living. Som vanlig veldig engasjerte og hyggelige journalister - som bare vil meg vel - og det er jo en glede å samarbeide med dem om å spre det gode budskap! Bare minutter etter at jeg hadde gjort denne avtalen så ringte rett og slett distriktskontoret til NRK i Bergen - og ønsket at jeg skulle ta turen med fly dit for også å være med på en sak der...

Da sa det stopp. Da slo magefølelsen min virkelig inn og sa meg at blir det overeksponering - og rett og slett feil for meg, min ro og hele det livet jeg ønsker å leve nå. At jeg i tillegg ville blitt nødt til å brenne av en ny porsjon drivstoff for å komme meg dit - bidro til at det ble rett og slett for mye på tvers av idealene mine akkurat nå.

Og rett etterpå begynte jeg å kaste opp! Jeg som ikke har vært syk på tre år eller noe!
Da er det på tide å ta signalet...
Eller.... kanskje jeg ikke skulle ha spist den gamle restematen som sto i kjøleskapet på jobben, likevel ;)

18 kommentarer:

 1. Veldig viktig å lytte til magefølelsen, enten det er fordervet mat eller ei ;)

  SvarSlett
 2. Restematen i kjøleskapet skulle du hvertfall ikke ha spist... men det som er spist er spist...

  Tenker det er greit å si nei til turen til Bergen, jeg... Om det ikke hadde vært togbilletter da? For å fly er jo ikke så miljøvennlig om dagen ;-) og da er det ikke vits å spise kortreist, om man skal reise langt selv for å "preke" om det :-)

  God bedring til deg ;-)

  KLem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Her har du nok sikkert helt, helt rett, kjære Jenny :)

   Slett
 3. Fantastisk livsstil - og blogg! Du har fått en ny fast leser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for oppmuntring og skryt - det gleder meg stort!
   Hjertelig hilsen Siri :)

   Slett
 4. Du har fått enda en fast leser.Nå har jeg lest hele bloggen din.Fått mange nye tanker,og det kjennes fint:)

  SvarSlett
 5. Måtte le da jeg leste det restematen, fikk meg til å tenke på min meget sparsommelige venninne. Hun haddeen middagsrett i kjøleskapet som var et par uker ut på dato, hun spiste halvparten og ventet en dag. Da hun ikke ble syk, spiste hun resten neste kveld! Det er vel kanskje å tøye strikken litt langt :). Ha en god dag og takk for flott lesning i bloggen.

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe - kjenner meg litt igjen der ;)... Og jeg føler meg fortsatt litt skjør (noe jeg sjelden gjør!) og veksler mellom å ønske at det tross alt er noe som går (for da har jeg ikke dumma meg ut) men på den annen side håper jeg jo absolutt ikke det er noe smittsomt!
   Og fortsatt god dag, ja :D

   Slett
 6. Stol på magefølelsen! I dagens tekno samfunn kan alt gjøres fra hjemstedet;-) På jobb har vi videokonferanser hver uke med flere kontorer samtidig, sparer mye på det med lange avstander i nord ;-) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bra! Tid og brennstoff er verd å spare på :D
   Klem !

   Slett
 7. Ha ha! Magefølelsen har et tydelig språk :D Overtydelig, kanskje .

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er kanskje blitt litt overfølsom, kanskje :P... men heller det enn det motsatte, da ;)

   Slett
 8. Å brenne av drivstoff for å reise langt og snakke om at du ikke liker å brenne av drivstoff blir litt feil ja :P Flott at du ikke lot berømmelse gå foran dine verdier.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - jeg kjente det altså helt fysisk at dette ble for drøyt... Heldigvis ;)

   Slett
 9. stol på magefølelsen flinke du! blir så inspirert av deg, hele tiden! stå på for det du tror på, og om det innebører å ikke reise til bergen, så ikke gjør det!:)

  Digge deg!

  mvh Renate

  SvarSlett