søndag 12. februar 2012

Mitt liv - et lite kunstprosjekt, egentlig???

Jeg valgte å leve et enkelt liv uten å shoppe - der jeg heller brukte tid og energi på møter med naturen, mine egne tanker, år i sølibat...Og så har jeg skrevet om det... 
Sett utenfra håper jeg at det ikke virker for navlebeskuende - men kanskje heller kan oppleves som et lite kunstprosjekt: "Me myself and I.." til inspirasjon og glede for andre som tenker som meg ;)
Solitude, yoga og natur som prosjekt har vært bra for meg!
Nå har jeg har tilbrakt en uke sammen med mange mennesker - hele tiden - og jeg tror at min evne til å være helt alene og finne roen også hjelper meg når jeg er i situasjoner som er veldig intense og med mange møter og samtaler med forskjellige mennesker. Kontrastene er store - men jeg liker godt variasjonen :)

Fordelen med å ha vært så mye alene med mitt eget hode er at jeg iallefall ikke lenger er redd for mine egne tanker. Hjernen er alene - men den klarer ikke å skremme meg lenger...

For det er ofte sånn - har jeg merket - at det er det å grue seg, fantasere om hva som KAN komme til å skje  og alt som kan gå galt på forhånd - som tar mest energi når man ikke klarer å leve i øyeblikket.

Å ta ting som de kommer og bruke energien min på det jeg virkelig synes er meningsfylt derimot - det gir overskudd! Jeg har hatt en fantastisk uke sammen med mine venner fra Europa. Vi har snakket, spansk, norsk, engelsk og et par andre språk i skjønn forening dag ut og dag inn. I motsetning til slik jeg lever ellers har jeg så vidt vært ned på puta - før vi har vært igang igjen og både jobbet, delt ideer - og fått tid til å være litt turist i Andalucia :)
Arcus - en fjell-landsby i Andalucia, Spania :)
Å komme hjem igjen til det langsomme huset mitt, mitt eget tankefulle hode - og få tid til å observere alt det rare som skjer der inne - er en fin kontrast. Det er deilig å lande igjen. Og det er fint å finne roen igjen - og jeg kjenner at nå er jeg igjen veldig klar for lange, stille timer alene med meg selv.

Det viser seg altså at mine kolleger i Europa også er veldig interesser i hva som skjer med et menneske som bruker så mye tid alene - og så lite tid på å handle - som jeg har gjort. Så nå skal bloggen min både bli brukt som innhold i et foredrag på en skole i nord-England - og jeg selv skal holde en forelesning om gjenbruk, sparing og kreativitet på en skole på Sicilia i mai :)

11 kommentarer:

 1. Å så gøy å lese! Får stadig inspirasjon av deg og jobber videre med å skape et enklere liv!

  SvarSlett
 2. Så flott Siri! Prosjektet ditt begynner virkelig å gi ringvirkninger:)

  SvarSlett
 3. ...små, små ringer i vann, kanskje ihvertfall... men det er vel sånn alt begynner? :)

  SvarSlett
 4. Det høres ut som om du har hatt et givende og spennende opphold, og kommer hjem med nye impulser og muligheter.

  Det må være givende å oppleve at andre er interessert i det du holder på med, så interessert at du blir invitert til å holde foredrag. Gleder meg til å høre mer om det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Og det virker som mange har mye å lære i mange land! Her er jo gjenbruk og re-design blitt ganske trendy etterhvert,..? Men i følge min kollega i Italia er det nærmest ukjente begreper for vanlige folk der! Da er det jo mye å hente både med tanke på nye arbeidsplasser, miljø- og sparing for framtida der også :)!

   Slett
 5. Så moro at det ble en så givende tur - og med ettervirkininger :)

  Kunstprosjektet, ja. Det er på en måte det. Kanskje det er en pilegrimsreise - uten å reise?

  I vinter har jeg sett mye mindre tv :) http://sirislchf.blogspot.com/2012/02/burka-for-tvn.html

  SvarSlett
 6. Ja :) Tven stjeler mye tid! - la oss ta tiden tilbake! Og det er akkurat det jeg har skrevet om idag også! ;)

  SvarSlett
 7. Leste artikkelen om deg i Dagbladet. Men egentlig lever du ikke annerledes enn et noenlunde normalt mannfolk. Særlig her på Sunnmøre blir det ikke kjøpt noe utover det som er strengt nødvendig.

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe! Da må det være noe som er grunnleggende forskjellig med mannfolk på Sunnmøre og i Oslo feks: Gutta i Oslo elsker dyre klær, sko, hårpleie og alt det nyeste og fineste i dingsebomser til sykler, biler, PCen sin for ikke å snakke om hytter, garasjer, verktøy og mobiler...! Ikke spor bedre enn damene i bunn og grunn her altså ;) Hilsen Siri

   Slett