tirsdag 14. februar 2012

Om å ta tida tilbake...

Tid er en pussig ting! Noen ganger står den helt stille som de laaangsomme tikk-takk....tikk-takkene jeg husker fra søndagsettermiddagene da jeg var liten og måtte vente mens bestefar sov middag på ryggen med en avis bredt ut over ansiktet... 
Mens andre ganger - ja, da stuper tiden framover som en sulten gepard...
Vanskelig å få tid til å gjøre ingenting?
Uansett; Jeg føler at jeg har fått kontrollen over tiden min tilbake igjen de siste årene. Klart det har mye å si at jeg ikke skal kjøre små og store til og fra gitartimer, dansing eller fotballtrening. Der har det selvsagt gått med mange timer til venting, hurtigmat og tettpakkede ettermiddager... Men det er jo det som er livet! Å ha barn og ungdom i huset, noen som fyller dagene dine og krever din oppmerksomhet. Nå er jeg veldig glad for at jeg ikke brukte timer hver dag på å reise eller sitte i kø, men bare kunne rusle hjem på fem minutter - og delta i lekser og aktiviteter i de årene da det trengtes som mest.
Og likevel spratt disse årene avgårde som sprettballer....

Men nå er det en ny tid. Nye behov - og nye måter å møtes og være sammen på.
Og også en tid for å være bare meg på en ny måte...
Glad for at jeg også klarer å sette pris på at tiden nå vider seg ut og gir rom for meditasjon, lange turer og treningsøkter i solnedgangen.

Og tidstyver som bilkøer, shoppingturer og unødvendig opp-pussing - det er jeg så heldig at jeg slipper mesteparten av tida.
Om du er en av dem som ikke synes tiden strekker til i hverdagen vil jeg anbefale at du går igjennom gjøremålene dine - og ser om det er noe sted det går an å justere litt - for å skape noen pusterom.
Jeg tror alle trenger slike rom alene.
Kanskje noen synes det er litt skummelt fordi det er uvanlig å slå av TVen, legge fra seg telefonen - og ikke snakke, lese eller gjøre noe annet for en liten stund.

Jeg tror det er en tid for alt - men at vi alle har godt av slike pauser!
Litt tid til å gå en tur alene...
Tid til å puste...
Eller bare til å hvile der du er - uten å føle at du må gjøre noe annet enn å bare lukke øynene og være!

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Så moro å snuble over denne interessante og spennende bloggen din! Flott å lese om det enkle og det nære som virkelig betyr noe:o)
  Jeg er tilhenger av alt det gode og vakre man kan tilegne seg helt gratis, som ved å ta inn over seg alt det flotte naturen sjenker, samt gleden ved å være med mennesker man er glad i:o)

  Jeg er nok ikke like flink som deg til å bare holde meg til det jeg virkelig trenger, men jeg er ikke typen som hele tiden må skaffe meg nye, materielle ting:o) Jeg er lykkelig med det jeg har!

  Jeg kommer snart på visitt igjen!
  Heleneklem;o)

  SvarSlett
 2. Så hyggelig! Alltid moro med nye lesere ;) Jeg føler at det kanskje er en trend på gang nå i positiv retning - for jeg merker at bloggen min og mine tanker møtes med positiv interesse hos mange for tida! Og det er godt for de kommende slekter! :D

  SvarSlett
 3. Herlig - ble rolig langt inne i sjelen av å lese dette :)

  SvarSlett