lørdag 7. april 2012

Brød med brune bananer

Jeg er som regel litt utålmodig når jeg skal bake - og foretrekker ofte knekkebrød eller scones. Nå har jeg også forsøkt hurtig-brød med banan!
Gult er jo kult! Passet godt med dette som påskebrød da :)
Bakepulverbrød skal heller ikke for-heve - så det er bare å slenge i formen og sette  i ovnen!
I går hadde jeg behov for et ferskt brød som skulle være både raskt og sunt. Jeg søkte rundt på nettet og fant raskt noe som passet meg veldig godt der og da; Bakepulverhevet brød - med banan! Jeg grep ideen - siden jeg nettopp hadde noen bananer som hadde ligget litt for lenge i fruktskåla - og blitt bløte og brune utenpå... I tillegg hadde jeg en overmoden avokado som jeg tenkte kunne få være med. Så som vanlig ble det ikke noe måling eller veiing, bare litt modifisering av oppskriften jeg så - litt "slumping" med resten - hvor jeg altså improviserte over oppskriften jeg fant...

Enkelt og greit blandet jeg fruktene med et egg, litt salt, et par teskjeer bakepulver, litt linfrø, solsikkekjerner, noen valnøtter, kruskakli, litt grov "rugbakst" og en neve med speltmel... Jeg smurte formen med olivenolje - strødde med litt havregryn - og stekte brødet på ca 175 grader i en times tid.

Det smakte ganske mye banan, var veldig saftig med sprø skorpe - og jeg synes det var kjempegodt med smør og ost på. God turmat ble det også ! :D
Ut på tur - med nybakt bananbrød og fuglesang :)

2 kommentarer:

  1. Det brødet så veldig godt ut! God påske :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk - det var ganske godt ! :) God påske til deg og!

      Slett