torsdag 7. juli 2011

Gratis helsekost til alle!

Blåbær!
Skogen er allerede proppfull av de fantastiske blå bærene! En fuktig (og nå endelig også varm!) sommer har satt fart i blåbæra og nå er de allerede modne... og store!
Og vi som er glad i skogen kan se fram til mange, mange uker med herlig matauk å krydre turene med!!!
Jeg blir veldig lykkelig av å se at alle de store, blå, saftige og nydelige bærene er her allerede!

Jeg ser fram til blåbær på frokosten. Blåbærpai. Blåbærpannekaker. Blåbær med fløte og sukker eller enda sunnere og bedre: Rett fra busken og inn i munnen!
At noe så godt kan være så sunt!
Gratis - og garantert fritt for sprøytemidler!!!
I tillegg inneholder de antioksidanter og vitaminer for en lang vinter!

For dem som trenger "harde fakta" for å løpe ut å plukke har jeg sakset dette fra nettet:

Mot kreft og aldring

De små blå, som granskogen bugner av sommerstid, stanser diaré. De motvirker kreft. Blåbær skjerper nattsynet og motvirker aldring av hjernen. Hukommelsen din bedres. I tillegg reduserer de skadelig kolesterol og fettstoffer i blodet.

Skjerper hukommelsen

Det er blåbærenes høye innhold av antioksidanter, som bedrer hukommelsen. Disse flavonoidene aktiverer nemlig den delen av hjernen som styrer læring og hukommelse.
Svekket hukommelse, hukommelsestap og Alzheimers sykdom er tilstander de små blå demmer opp mot, hevder forskere ved Reading-universitetet i Storbritannia.

Reduserer kolesterol

Et kjemisk sammensetning i blåbær heter pterostilben. Nylig ble det oppdaget av pterostilben reduserer det skadelige LDL-kolesterolet. Pterostilben reduserer også hjertefarlige triglyserider.

Så det så!

2 kommentarer:

  1. Jippi!!! Da skal mini og jeg ta turen ut i skogen til uken og plukke herlige blåbær :) Det er virkelig slike små øyeblikk som teller, for når jeg tenker tilbake på barndommen så er det blåbær og bringebærplukking som troner øverst på listen over minner som bringer frem de gode følelsene - rart med det! ;)

    SvarSlett