fredag 9. mars 2012

Om å duve på havsens bunn...

Er mine blå-grønne soveromsvegger noe jeg bør kunne fortsette å leve med - eller er det greit å gjøre noe med 90-talls-fagene for meg også nå...?
Jeg har jo uttalt en god del ganger nå at jeg ikke har planer om å pusse opp noe her hjemme på lenge, lenge... jeg skal kunne leve med vegger og farger og det jeg har...
Utgått på dato... eller grønt, skjønt og til å leve med...?
...men nå er det vel på tide å innrømme at jeg er litt i tvil om jeg skal fortsette å leve med mitt blå-grønnspettede soverom... Det hadde kanskje vært deilig å få sparklet de stygge platene, malt i en miljøvennlig, lys farge - eller kanskje tilogmed fått tapetsert en av veggene med en hyggelig tapet?

På den annen side:
Jeg sover jo så himla godt i den grønne hulen min..
Drømmene mine dupper og duver som grønne sjø-planter og jeg slapper alltid veldig godt av med mine egne, grønne, skjønne ideer og tanker der inne...
Og var det ikke sånn at grønt plutselig var moderne i år...?

Og håpet... det er jo fortsatt lysegrønt - og iallefall en fjern slektning av soveromsfargen min...

... så... kanskje jeg bare skal la det være som det er...???
detalj med "close up" på "stopleteknikken"...
Noen har undret seg over arkivskapene mine på soverommet. Så her kommer en oppfølger: Ja, jeg arkiverer klærne mine ;) Kjøpte dette skapet på loppesalg da de la ned det gamle Rikshospitalet:
Klær i arkivskap går fint :)
Da jeg vasket skapet etter å ha fått det hjem i sin tid fant jeg dette papiret klemt fast bak i en av skyve-skuffene. Det har jeg hengt opp på veggen - kjekt å ha ;)
Hvis noen kjenner doktor Vatne kan han/hun hente dette sertifikatet på "Vasculær" (?) kirurgi hos meg :)10 kommentarer:

 1. Vi hadde et gult soverom, i ca 14 år, til sist sommer. Da kjøpte vi noen spann med sens maling og malte veggene i en lys blågrønn farge som heter sjøgløtt. Nede på veggene var det umalt brystpanel, den fikk noen strøk med fargen sommersne. Kjøkkenet ble malt for 10 år siden, nå er det visst modent for en ny farge. Det blir en lys, litt varm farge. Innredninga i bjørk har vi planer om å beholde - lenge. Vi er ganske flinke til å leve med litt halvgode (halvdårlige?) løsninger, men det går noen grenser.
  Det ene badet bytta vi ut etter 2 år, da var det ca 17 år gammelt. Malte nye strøk maling på strietapetet, satte inn badekar og satte opp hyller som var malt blå. Det har vi storkost oss med. Det andre badet levde vi med i 13 år, da var doen ubrukelig og vi fant tida moden for fornyelse. Det ble nytt baderomspanel, nytt dusjkabinett, nytt vegghengt do i hjørnet og en ovn som også er håndkletørrer. For en luksus, i alle fall for oss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok! :D Så dere malte med sjøgløtt blågrønn nå! Det lover godt for meg ;)... men på 90-tallet var det pop med "svamping"... og jeg har "stoplet" hele veggen med natursvamp - noe som ikke er fullt så "kult" idag... Jeg burde kanskje legge til et detaljbilde av akkurat det ;) Men ellers: I det store og hele er dette til å leve meget godt med uansett!!! :D

   Slett
 2. Jeg synes denne fargen var veldig fin. Hadde selv en blå stue
  en gang, da reagerte alle på at jeg skulle ha en kald farge der. Et soverom "på havets bunn" høres attraktivt ut for meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg sover jo veldig godt der, stort sett :) !

   Slett
 3. Hvorfor endre ting som fungerer heter det vel?
  Jeg antar at du, siden du tar opp dette, har lyst på en forandring...???
  Og da er det bare å kjøre på dersom det kan gjøres innenfor de "prinsipper" du har! ;)
  Det er du som skal trives og sove godt!
  Ønsker deg masse lykke til med valget hva nå enn det blir!
  ...og så god helg da! ;)
  Klem fra Hege Beate

  kom på en ting som kanskje er veldig vanlig... Da vi skulle selge byleiligheten vår for å få hus på landet pusset vi litt opp før salg... og da tenkte jeg; Hvorfor i alle dager har jeg ikke gjort dette før! (vi hadde grønt soverom og grønn sofa osv...) ;)

  Tenker dette hjalp! hihi

  SvarSlett
 4. like forvirret... ;) egentlig lurer jeg mest fordi noen andre har kommentert det... (dattera mi sa: dette er ikke et soverom, mamma - det er en hule"... men så har man sånne dager da man blir veldig inspirert til å finne på noe nytt... fram og tilbake... tenkte, tenke fortsatt, altså... og jeg ser den der med opppussing etc man gjør når man skal flytte :D takk for alle velmenende og villedende kommentarer ! ;D

  SvarSlett
 5. Synes du skal gjøre akkurat det du har lyst til med god samvittighet. Er du glad i soverommet ditt som det er, så la det være sånn.... Vil du ha en forandring, så gjør det! Det er nå du lever og et soverom tilbringer man faktisk ganske mange timer i. Mitt soverom ble pusset opp for ca 10 når siden, og malt i en lys farge som resten av huset. Det er godt å leve med lyse, enkle farger, synes nå jeg :) Lykke til med valget!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, jeg skal gjøre akkurat det jeg vil med god samvittighet! Det er et godt råd :D Men jeg skal iallefall vente til påske før jeg bestemmer meg !

   Slett
 6. Når alle andre prater oppussing og interiør, sier vi som sant er at vi vasker huset et par ganger i året. Men så finnes det også slitasje..Så de siste årene ha vi pusset opp deler av huset, skiftet elektrisk og lagt det inn i veggene.Da la vi nye hvite plater på veggene og malte treverk. Utrolig kor lite som skal til for at det føles nytt!!Soverommet vårt er som det var i 1984, men skal males etterhvert, tapeten er slitt. Litt maling kan man spandere på seg, det koster ikke allverden, og så bytter æ ofte gardiner og matter, da ser det helt nytt ut!! Æ synes du skal beholde fargen, male EN vegg helt blå eller grønn, skifte gardiner, ommøblere og rydde hardt! Da skal du se,lykkelig i enda noen år ;o)Og billig...

  SvarSlett
  Svar
  1. Yakk ;) Og å rydde hardt er alltid et godt råd... og det er noe jeg alltid kan gjøre mer av! ;D Hilsen Siri

   Slett