torsdag 1. mars 2012

Yes! Endelig er tørrsjampoen tilbake!!!

Av alle ting jeg ikke trenger - er tørrsjampoen en av mine grelleste hårminner fra 70-tallet ;)
Mange av oss hadde nok mangt et "bad hair year" på  både 70- og 80-tallet,
men  tørrsjampo var aldri løsningen på problemet...!
Jeg kan ennå kjenne lukten - en tørr blanding av potetmel og talkum... Og konsistensen - et tørt pulver som klebet seg til hår-røttene for at vi skulle slippe å vaske håret så ofte!
Og - jippi ! Nå er den tilbake :)!!!

Husker spesielt en skoleavslutning - må ha vært sånn ca i 1977 - med påflølgende dans i gymsalen på ungdomsskolen. Jeg hadde litt fett hår før jeg skulle dra (og det hadde jeg vel nærmest alltid på 70-tallet). Dermed fikk jeg et ypperlig anledning til å prøve ut min nyinnkjøpte, hypermoderne tørrsjampo!
 "A quick fix" - som de kaller det nå for tida ;) !

Potetmel i håret er sikkert greit nok på mange måter, det - og jeg tror jeg følte meg relativt fresh en god stund (til tross for den gjennomtrengende lukten) - helt til noen litt utpå kvelden sprutet en halv flaske solo i håret mitt...
Da ble det lim!

Sammen med et obskurt, men kortvarig møte med den mystiske engangs papirtrusa - er nok tørrsjampoen det nærmeste jeg kommer en "hat-artikkel" fra ungdomstiden! Særlig miljøvennlig kan det vel heller ikke være - så vidt jeg kan forstå...

Men kjære vene - prøv det gjerne selv!!!
Lykke til :)

12 kommentarer:

 1. Jeg kjøpte en natrondeodorant (med maisstivelse og noen eteriske oljer i) for en stund siden. Den funket ikke, så siden har jeg brukt den som tørrsjampo og litt i rengjøringen hjemme. Den har gitt meg en ekstra vaskefri dag her og der, så jeg tror nok tørrsjampo kan være litt miljøvennlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Aha! Kanskje det var en idè! ;)... Men jeg vasker ellers ikke håret oftere enn et par ganger i uka nå for tida, da :D

   Slett
 2. Sett har og humrer..Prøvde aldri tørrshampo, men skal innrømme at æ bruke potetmel i håret enkelte ganger når æ ikke rekk å vaske det, strør over og børster ut, det funker faktisk! Men det e flire av e papirtrusene!! Tenk at vi brukte sånne, huske æ hadde noen med på ferie for å slippe å bære med skittent undertøy, men særlig sexy vil æ ikkje si at det va!! ..(montro om æ fikk napp..?)Hi, hi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mest av alt husker jeg følelsen av å ha på seg den stive, ekle papirtrusa som min far hadde kjøpt "i det store utland" et eller annet sted...! ...trur ingen fikk napp med akkurat den modellen, iallefall ;)

   Slett
 3. Jeg har aldri prøvd tørrsjampo, og trodde dette var en fantastisk ting :-)
  Men om du sier det er noe herk, så er jeg usikker på om dette må prøves
  :-) På den andre siden, så kan mye ha skjedd på 40-30 år ;-)

  Stor klem fra meg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, Jenny - årene ble så maaaange, plutselig... 10-15år tenkte jeg det var siden -77 ;) hihi!

   Slett
 4. Tørrshampoen var alltid med i toalettmappen i påsken.
  Stanken var ubeskrivelig.

  Jeg fikk noe sånt i håret hos frisøren for et år eller to siden og selvfølgelig lot jeg meg rive med. Tørrvokspulver ble det presentert som. Konsistensen var altfor lik tørrshampoen.
  Dessuten kommer det ikke bare "støv" ut av den når jeg prøver å få håret til å se litt frisøraktig stelt ut, det er mer som sånt pulver vi strødde utover på coronnebordet eller dansegulvet. I hvert fall mengden som kommer ut!

  Papirtruser fikk jeg aldri, derimot hadde min far med seg gjennomsiktige tangatruser til meg, det må være den tids stringtruse! Jeg husker korte rutete skjørt og spenningen i om noen oppdaget trusen ...

  SvarSlett
 5. Tørrsjampoen i disse dager har mange forskjellige dufter, men jeg synes nok den originale fungerer best..og jepp, bruker den i ny og ne og jeg synes den er veldig grei å ha..!

  Og 77, det er ganske nøyaktig 35 år siden(jeg er nemlig født i 78).

  Papirtruser...nei det har jeg aldri hørt om engang, men tror ikke jeg kommer til å sjekke dem ut noe videre heller...!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange sterke følelser for både tørrsjampo og papirtruser forstår jeg ;) Artig :D !

   Slett
 6. Har du lest "Rik på tid" Siri? :) Hadde vært interessant å se en anmeldelse fra en som faktisk har gjennomført dette. Jeg leste ihvertfall boken med stor iver og kjenner at en enklere livsstil apelerer til meg, da hovedsaklig når det kommer til det materialistiske. En skulle vel kanskje tro annet ettersom jeg driver med aksjehandel og derfor ifølge stereotypen skulle være opptatt av mer materialistiske verdier. Men slik er det altså ikke. Jeg har levd på trangt budsjett og med få materialistiske ting gjennom hele studietiden, det som har vært den beste tiden i mitt liv hittil og jeg ser ingen grunn til å slutte med det helt enda. Så isteden for å kjøpe mye ting jeg ikke trenger eller som ikke gir meg noe, så planter jeg heller pengene i investeringer som foruten å gi meg glede i holde på med det i seg selv, også senere vil kunne by på frihet, trygghet og muligheter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest boka - men er åpen for å gjøre det ;) Bra å oppdage at tider da man ikke har så mye ikke trenger så mye - og tilogmed får det bedre ;) Veldig bra! Hilsen Siri

   Slett