mandag 5. mars 2012

Påminnelser om vår!

I år har jeg tydeligvis vært litt travel, tross alt... I fjor hadde jeg allerede fått mange frø i jorda på denne tida - og i juni så det slik ut her:
Flere typer urter - og store, velduftende tomatplanter - klare for å plantes ute :)
Men heldigvis ble jeg minnet på at det er på tide å tenke frø og jord og vår av disse bloggerne:
http://dengodefeen.blogspot.com/

http://rekkehusets.blogspot.com/
Så litt utpå søndagen tok jeg på sekk og gode sko og la i vei til nærmeste hagesenter! Jeg tenkte mens jeg gikk at det sannelig er veldig greit med små, lette frø-poser for en som er avhengig av å for å handle på hagesenter. Dessuten er det både billig og miljøvennlig å så fram sine egne blomster, tomater og urter selv!

Dessverre ble det denne gangen en stor bomtur - for dette hagesenteret åpner ikke før 8.mars. Men jeg var veldig klar for å sette noe i jorda - og etter litt romstering i skuffer og skap klarte jeg sannelig å finne noen "gjenbruks- frø" (rester fra i fjor)!

Litt jord, noen pappkartonger, litt vann og noen frø - og vips så var jeg såvidt i siget med forskudd på vår i år også...
Så vidt igang - men her skal det bli mer etterhvert! 
Nå får de første, små frøene ha det varmt og koselig i jorda - med plastpose rundt seg - i den solrike kjøkkenkarmen min :)

6 kommentarer:

 1. Så frø er so kjekt, gjer det kvar vår, men tøyler meg litt no for det har en tendens til å ta voldsomt av når eg først byrjar, må skjære brød på stua, kjøkenet er fullt...irriterte exmannen min noe veldig, hm...pussig.
  Ann

  SvarSlett
  Svar
  1. haha ! Oj! Så grønne fingre er ikke jeg så heldig å ha, da! Men i år skal jeg forsøke å få det til å "ta helt av her også" ;) Jeg har masse plass - og ingen som kan klage ;D! Lykke til til alle "frøsprø" ! Hilsen Siri

   Slett
 2. Du veit det sikkert, men anbefaler det likevel, ein pose blomkarsefrø gir utruleg mykje att i bugnande blomsterflor te langt ut på hausten, legg frøa i vatn
  eit døgn før såing. Å, no klør det i fingrane....
  Ann.

  SvarSlett
  Svar
  1. takk som minner meg på de vakre blomkarsene :)

   Slett
 3. Det er gøy å så litt! Nå har jeg ca 6 blodbegerspirer i pottene mine, og det overgår forventningene:-) Skal så litt annet også, men det venter jeg med en stund til. Ikke mange dager til hagesenteret vårt åpner heller nei, har sett på plakaten hver dag jeg kjører til jobb og jeg gleder meg! Liker så godt å bare rusle rundt der og planlegge, og ofte har de veldig gode tulipantilbud på våren:-) Ha en fortsatt fin uke, hilsen Hanne.

  SvarSlett