søndag 20. mars 2011

Sånn går det når man legger av røret...

Jeg har hatt en helg med litt flashback til de gangene i barndommen da bestefar skulle sove middag – og jeg bare måtte sitte stille og vente og vente mens gulvuret sa tikk – takk – tikk – takk…
Joda... man blir litt satt tilbake i tid
og må gjøre gode avtaler med folk i god tid... men det går jo bra når man må!
Heldigvis satt jeg ikke bare der helt alene, da... Dette er helgens observasjoner:
TV og RADIO: Enkelt oppsummert må jeg si at jeg har ingen problemer med å klare meg uten TV en helg! Radio savnet jeg mye mer. Spesielt har jeg en hang til trauste P1 og P2-programmer på formiddagen som ”Verdibørsen” , ”Ut i naturen”,  ”Mellom himmel og jord” og slikt. Det skammer jeg meg ikke over. Jeg klarte meg uten, men jeg savner dem - og vil unne meg dem når jeg har tid også i framtida.

PC: Når det gjelder PCen er den aller mest et hjelpemiddel. Jeg har ingen problemer med å være uten facebook feks - og foretrekker fortsatt å møte folk i virkeligheten  – heldigvis! Men å ikke bruke PCen til å finne navn, nummer, ting jeg lurer på, til bilder og som skiveblokk etc… det merket jeg var uvant for meg. Men jeg hadde godt av å la den hvile hele helgen – ellers hadde jeg sikkert sneket meg til å jobbe litt i helga også… og det er det jo greit å ta en pause fra da…

MOBIL: Jeg er tydeligvis ikke avhengig av å sende meldinger eller ringe folk heller. Men jeg slo ikke av mobilen – For: Jeg oppdaget raskt at jeg har jo ikke klokke! Jeg bruker alltid enten PCen, TVen, Radioen eller aller helst: Mobilen! Og i tillegg var det tåpelig om ikke barna skulle få tak i meg om det skulle være noe… Så selv om jeg lot mobilen ligge hjemme når jeg gikk ut, i butikken og på skitur – så lot jeg den være med her hjemme – som klokke etc.. og den plaget meg ikke !
har man ikke annet å se på er det jo litt action i å titte på gjærbakst som eser...
Ellers fikk jeg tid til både å rydde, masse gjærbakst! (her trengte jeg klokka!) og jeg må innrømme at mine egne tanker og synsinntrykk ikke ble så veldig underholdende de timene jeg tilbrakte her hjemme: Så jeg leste et par bøker…

Alt i alt ble det en helt ok og avslappende helg med måneskinn, nydelige turer, besøk og nybakt brød. Om meg selv som forsøkskanin må jeg si at jeg klarte meg ganske bra: Jeg gikk ikke i frø, og jeg har fått litt oversikt over mine egne medievaner og –uvaner. Og det var ikke så ille. Konklusjonen må bli at jeg klarer meg uten det meste når jeg må, men at jeg tross alt er glad for både radioen, Pc-en og mobilen min. TVen kan jeg sikkert klare meg uten!

6 kommentarer:

 1. Artig prosjekt! Hørte deg på ekko og ble nysgjerrig på hva du holdt på med. Jeg har alltid snobbet nedover og innimellom prøvd ut hvor lite penger jeg trenger å bruke. Mange ganger er det vanskeligste faktisk å holde fast i lommeboken! Likevel er det mye gøy man kan gjøre for å ikke bidra til kjøpskarusellen. Liker du gjenbruk, er det utrolig hva man kan få til av gamle klær og annet kjekt man finner på loppemarked. Noe må man jo bruke all den tiden som blir frigjort, til. Biblioteket er gratis og perfekt gjennbruk som kan kombinere ulike prosjekter med å høre på lydbok. Flere fluer i en smakk! Herlig å skape sin egen hverdag uten å måte være utsatt for søppelTV og anna tøys. Nå står våren for døren og mulighet for å dyrke i krukker, kar og vindusposter står for døren. Dyrk etter muligheter og begynn i det små. Gjerne med urter. Ser du har begynt med brødbaking. Hva med foccasio med egne urter? Herlig! Greio er jo at man faktisk blir mye rikere av å skape selv! Penger og "kjøpetvang" er med på å redusere din egen kreativitet. Fortsett å utfordre deg selv og du vil få det mye morsommer!

  Søster i ånden!

  SvarSlett
 2. Takk :) Ja! Og det er heldigvis en del "søstre i ånden" der ute, viser det seg! Det er gøy! Jeg er helt enig i at penger, kjøpetvang og mediesøppel er med på å redusere kreativiteten - og det å "fjerne disse forstyrrelsene" øker oppfinnsomheten!

  SvarSlett
 3. Hei og raskt levert!

  Det skal bli artig å se om dette du har satt i gang får ringvirkninger av noe slag. Traff en kar på fredag som var på jakt etter folk som drev med alternativ økonomi og som hadde sære livsprosjekter på gang. Jeg har en opplevelse av at det skajer mye interessant innen feltet. Spørsmålet fattig/rik blir jo også interessant i dette perspektivet. Synes jeg da.

  SvarSlett
 4. Spennende ! Ja... det er jo ikke så vanskelig å se at ressursene er fordelt veldig skjevt her i verden. Det som er rart er jo at folk faktisk ikke blir lykkeligere og lykkeligere jo mer de har... Og om vi fordeler godene (og slutter å kaste mat feks.) så er det jo nok til alle - og til flere generasjoner!

  SvarSlett
 5. Blir inspirert av å lese bloggen din! Jeg har selv prøvd kjøpe-stopp, men sprakk etter 4 måneder, må jeg innrømme - men det betyr ikke at jeg ikke kan bli inspirert til å gjøre noe lignende igjen...;)

  SvarSlett
 6. Så bra! Det er veldig inspirerende for meg at flere henger seg på :) At man reduserer forbruket - og har et mer bevisst forhold generelt er jo det viktigste! Jeg håper og tror at det er det som skjer på lang sikt med meg også! Det betyr ikke at man slutter helt, men bare at man tenker igjennom hva man kjøper :)

  SvarSlett