torsdag 12. januar 2012

I mennenes verden...

...ser nok det meste annerledes ut enn i min... I min verden er tingene egentlig veldig enkle: Hvis vi ønsker å beholde helsa, planeten og forstanden må vi forsøple mindre, jobbe mindre og bruke mer tid på viktige ting som samvær, naturopplevelser og tilstedeværelse her og nå.
En hyllest til alle handlekraftige kvinner i verden!
Jeg ser at jeg møter gjenklang hos mange - og jeg får applaus og bekreftelse av en stor del av befolkningen: Kvinnelige journalister, kvinnelige kolleger og kvinnelige lesere av bloggen min. De forteller meg at de føler det samme, gjør det samme - og forsøker å få andre til å tenke det samme...

Hvorfor er det da så vanskelig å endre kjøpevanene våre, den økonomiske politikken vår – og måten politikerne snakker om feks finanskrisen og framtida på??? Er det fordi de som sitter på toppen av hele dette systemet fortsatt er menn? Er det fordi menn tross alt ligner ganske mye på hamstre – selv om de kanskje ikke liker å innrømme det... Jeg har en følelse at de fleste menn er enda mer glad i ting, «gadgets» eller status-symboler enn kvinner. Se for deg lyset i øynene til en mann som har fått en ny TV i hus,.. et nytt stereoanlegg...en ny BIL...

Kanskje er det fordi de fleste menn fortsatt klarer å fortrenge tanken på hva som skjer her på jorda om vi fortsetter i samme spor som i dag? Er de flinkere til å skyve bort tankene om hva som kommer til å skje når vi stoler blindt på et økonomisk system som krever at vi fortsetter å produsere og omsette ting vi egentlig ikke trenger i økende fart og intensitet?

Og nå snakker jeg veldig generelt, altså. Jeg skal ikke underslå at det er en stor slagside av kjøpeglade kvinner der ute som ikke kan tenke seg en uke uten en kaffelatte på kafé - eller minst et nytt klesplagg i uka... For ikke å snakke om hvem det er som er pådriverne i all opp-pussingen som foregår år ut og år inn over hele landet,..Her står det kvinner bak – det er helt sikkert!

Men likevel: Alt for mange menn har bare et mantra: At det økonomiske systemet vil bryte sammen «dersom alle gjorde som Siri»...
Hvor er kreativiteten? Nytenkningen? Troen på framtida???
Alle forstår vel at vi er nødt til å komme opp med andre måter å bli lykkelige på enn å kjøpe flere, større og finere ting i det uendelige? Dersom hamstergenene fortsetter å «mutere» på denne måten risikerer vi rett og slett å utrydde oss selv!

Nå må alle vi oppegående, sterke damemennesker i verden ta tak i alle mannezombiene og vise veien til et enda bedre sted å være – for alle ! For vi er jo glad i disse mannebeinene – og ønsker også dem alt godt – selv om de ikke alltid vet sitt eget beste ;)

7 kommentarer:

 1. Hmm...jeg har alltid tenkt at det er kvinnene som er de største pådriverne når det gjelder pengebruk - de(mange) er også veldig opptatt av det du beskriver som status... Møbler, klær, nips m.m. - se bare på alle interiørblogger, det shoppes(!); forskjellen er vel at når menn først handler, er det noe som koster litt;-)

  SvarSlett
 2. Ja... godt mulig vi er akkurat "like gode" her - og at dette ikke har med kjønn å gjøre i det hele tatt - men det har jo med utøvende makt å gjøre når det gjelder politikk, iallefall...

  Håpet jo at jeg skulle provosere noen menn til å engasjere seg, iallefall ;) Siri

  SvarSlett
 3. Veldig inspirernde å se deg på tv, etter å ha skumlest endel av blogginnleggene dine så sitter jeg igjen med den følelsen at du har uttrykt noe vi andre har godt av å ta del i. Jeg er selv en småbarnsmor, og føler innimellom at det "flyter" hjemme hos oss av klær, leker og rot-rett og slett. Nå skal vi snart flytte, og jeg har bestemt meg for at vi ikke skal kjøpe noe vi ikke trenger i det nye huset bare for å gjøre det "litt mer stæsjy", man trenger jo det rett og slett ikke. Håper jeg greier å videreutvikle tanken, tror jeg (og mange med meg) kunne hatt godt av å tatt et lite oppgjør med hvor mye penger vi bruker. Takk for inspirasjon, gleder meg til å lese mer på bloggen din :-) God torsdagskveld til deg :-)

  SvarSlett
 4. Flott innslag på TV! Det er så mye vi ikke trenger. Selv har jeg dobbelt av det meste på grunn av arv. Har begynt å gi bort... Lykke til! Hilsen en med samme yrke som deg.

  SvarSlett
 5. Takk til dere - og det er veldig hyggelig at dere liker bloggen også ;) stå på!

  SvarSlett
 6. Jeg leser egentlig ingen blogger fast - tiden går til andre ting... deltidsjobb som elevassistent, hus og familie, i tillegg til at jeg er en lesehest;);) fast gjest på det lokale biblioteket - det er gratis:-) Men; denne bloggen ble jeg nok lett avhengig av etter innslaget på GMN - sjekket innom med en gang jeg kom fra jobb i dag...men desverre ingen ferske innlegg;-);-) håper det dukker opp noe i løpet av helga:-D god helg!

  SvarSlett
 7. Oj! Det var kompliment! Jeg forsøker å skrive ca annenhver dag... Jeg og ønsker å bruke tid på mye annet - også på å "tømme hodet"... Nå har det vært mye mediaoppmerksomhet og ytre fokus - noe som egentlig "kræsjer" med det som er viktigst for meg.. Men oppmerksomhet rundt en god sak - og at vi deler disse verdiene er også viktig - Nye innlegg kommer snart ;) <3 Hilsen siri

  SvarSlett