lørdag 14. januar 2012

Om re-design, høye hæler og indre fred...

Jeg er nok egentlig en ganske sammensatt person. Jeg forstår om noen reagerer på at jeg både sparer, forsøker å leve så enkelt som mulig - og samtidig snakker så mye om det! I seg selv er vel kanskje uttrykket «simpel living» satt sammen med blogging en selvmotsigelse...?
Som meg: Litt jålete, litt gjenbruk og litt rot
Når jeg tenker over det er vel hele jeg en stor selvmotsigelse. Og det er vel kanskje en av grunnene til at mange faktisk kan kjenne seg igjen i meg...? Jeg er altså bare et helt menneske: På godt og vondt ! ;)

Joda: Jeg har vært flink å spare og legge til side penger, rydde i tilværelsen og finne ut hva jeg vil bruke tid og penger på. Men jeg har fortsatt glede av å pynte meg og å gå i høye hæler en gang i blant... Jeg setter pris på vakre ting, på blomster - og på å få det til å se litt fint og koselig ut rundt meg innimellom også!

Jeg kjenner mange som har vært mye flinkere enn meg til å både spare og til å tenke miljøvennlig bestandig. Og jeg kjenner også mange som må leve like enkelt som jeg gjorde i 2011 – uten at det blir noe til overs! Klart at mange av disse menneskene kan oppfatte mitt prosjekt som en provokasjon – det har jeg full forståelse for!

Det jeg forsøker å formidle er vel at det bør gå an å ha flere tanker i hodet samtidig: Man kan være opptatt av hvordan det ser ut rundt seg - og av å pynte seg – men man behøver jo ikke kjøpe nytt eller forsøple miljøet for å få det fint! Bare det å rydde og organisere - og bruke det man har fra før av på nye måter - kan gi utrolig gode resultater!

Jeg synes det er morsomt - og jeg får brukt litt av mine kreative sider - når jeg kan sy sammen og leke med gamle klær og stoffrester. Og jeg liker godt å pusse opp et gammelt bord fra mormors kjøkken og kombinere det med en lampe fra loppemarked!

Nå har jeg brukt ganske mye tid på å være sosial og utadvent i det siste. Det er kjempehyggelig, men nå kjenner jeg at jeg har behov for å være litt hjemme og rydde litt i skuffer og skap igjen! Det er en kjempegod følelse å bli kvitt gammelt skrot og ting jeg ikke trenger! Det er akkurat som om rot og ubrukte ting rundt omkring i huset suger energi fra meg - og når jeg har brukt en helg på å rydde føler jeg meg renere til sinns også!

Jeg brukte en del tid på starten av dette prosjektet til å finne ut hva det er som gjør meg lykkelig...
Jeg har ikke skaffet meg noen nye ting til huset i løpet av dette året – og det har jeg fortsatt ikke behov for. Men jeg blir for å være ærlig lykkeligere av å rydde – og det var egentlig ikke noe jeg visste om meg selv fra før av...

Jeg er rett og slett et rotehue som trenger orden for å ha det bra!
Og jeg tror ikke det er noe schizofrent ved det
– jeg tror det bare er menneskelig :)

11 kommentarer:

 1. Jeg holder på å lese bloggen din, dvs jeg koser meg med den. Deler den opp for å ikke bli for fort ferdig.
  Jeg synes du har gjort en kjempe jobb, jeg har allerede begynt å snu tankegangen min om hva vi egentlig har behov for når det gjelder alt fra mat til ting å ha i hjemmet. Og jeg har brukt en del penger på interiør:) og ikke minst mat, vi kaster masse. heldigvis kan vi gi det til katter, hunder og sauer. Jeg tror at vi mennesker vil komme til å gå mer back to basic, handle mer økologisk og dyrke mer selv. Jeg ser på dette som en endring på jorden, at det er viktigere for oss mennesker å ha det bra med oss selv, finne roen som vi alle higer etter.
  Du er et lite steg framfor oss andre:) men det er dette jeg også kunne tenkt meg å leve etter. Håper du vil fortsette å skrive på bloggen din, jeg er blitt en trofast følger.
  Klem fra Gina Johansen

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Og så hyggelig at du liker det du leser - og til og med koser deg med den :)! Og lykke til med de små skritt... Jeg tror og håper du og jeg - og alle andre som tenker det samme som oss - har rett når vi ser lyst på framtida og livet videre på jorda! ;) Klem fra Siri

   Slett
 2. Jeg tror også ting holder på å snu; mer 'back to basic', som Gina skrev...selv om det nok går langsomt;) Men; derfor er det så utrolig fint at det dukker opp sånne flotte forbilder som deg, Siri, her!:-) Jeg er så takknemlig for at dette gmn-innslaget var nettopp på min fridag, slik at jeg fikk sett det!;);) ...og; kanskje kan vi andre, som leser denne bloggen, inspirere de rundt oss - våre venner, kolleger, familie til å tenke mer i disse baner!?:-) håper d! Selv om mange fortsatt er fastlåste i sin verden med shopping og et helt annet forbruksmønster:-( vi står på! God lørdag!

  SvarSlett
 3. Takk det samme! Og: Yes: Vi blir som "ringer i vann"! Veldig bra :D!!!

  SvarSlett
 4. Inspirerende tanker og fin blogg:) Jeg har selv hatt et halvt års kjøpestopp på klær og opplevde det som en befrielse. Ryddet i klesskapet mitt, fikk oversikt over hva jeg hadde og syntes det var deilig å slippe å gå inn i en klesbutikk. Selv om jeg egentlig er både en jåle og pyntesjuk dame.
  Har nå opphevet kjøpestoppen min, men tenker før jeg handler.
  Takk for nyttig deling av ideene dine. PS. Fanajakken var flott.
  Mvh Torun

  SvarSlett
 5. Takk - og artig å oppleve at vi er så mange etterhvert :)!
  Akkurat nå føler jeg at jeg rydder og rydder, men at jeg likevel aldri kommer helt i mål.. her er det fortatt MYE å ta fatt i ;) Fortsatt god søndag til alle :D

  SvarSlett
 6. Hei.
  Jeg oppdaget tilfeldig bloggen din etter at jeg(også tilfeldig...) så en reprise av et innslag fra God morgen Norge som handlet om deg.Fantastisk blogg som jeg nå skal følge videre:-) Jeg er akkurat blitt langtidssykemeldt etter å ha gått på "en smell",og eg kjenner et utrolig behov for å rydde og kaste rundt meg. Kjenner også på følelsen av at rot og mange ting rundt en stjeler energi. Så nå skal jeg bruke tiden hjemme til å bygge meg opp igjen, og å rydde og kaste tror eg vil hjelpe på den prosessen. Butikker orker eg ikkje gå i for tiden...men det er utrolig befriende å bare sende mannen avgårde med en handlelapp...(eller uten...og bli overrasket..)
  Takk for at du er en slik inspirasjon...

  SvarSlett
 7. Så hyggelig ! Lykke til med oppbygging og ro i sjela! Alle gode tanker fra meg :) siri

  SvarSlett
 8. Såg deg på TV2 og du var veldig inspirerande. Fordi om ein framleis kjøper seg nye ting trur eg det er viktig å tenke seg godt om. Treng ein dette, finnast det rimeligere alternativ osv. Eg trur ein kan spare seg for mange kroner dersom ein ikkje kjøpar alt unødvendig tull og heller planlegg dersom ein skal investere i noko nytt. Eg ser berre i dagligvarebutikken kor mykje dill som havnar i vogna og som endar opp i ei skuff eller ein frysar, ja i verste fall i bosset....

  SvarSlett
 9. Ja! Takk! Vi er mange som gjerne vil bruke hodet litt mer når vi skal skaffe oss ting - for meg er det virkelig inspirerende at dette tydeligvis treffer så mange akkurat nå! Det gir veldig håp for framtida!!! :D

  SvarSlett
 10. Istedet for å sitte her og lese bloggen din(som er riktig bra) tar eg meg en tur ut i boden for å rydde litt.
  Hilsen et annet rotehue

  SvarSlett