søndag 30. oktober 2011

Om penger og prinsipper...

Det er mer enn ett år siden jeg helt sluttet å kjøpe løssalgsaviser. Men det var faktisk av prinsipp - og ikke av økonomiske årsaker at jeg gjorde det. Og det er jeg stolt av :)
Jeg er fornøyd med at jeg ikke har støttet de to verste løssalgsavisene på flere år, faktisk!
Men jeg er også fornøyd med at jeg har spart ca 3-4000 i året på å slippe å lese all det "crappet" de skriver - og ikke minst slippe å se alle de tåpelige - og også ofte ganske støtende bildene og overskriftene de serverer. Tidligere år har jeg kjøpt slike aviser ca annenhver dag. Etter hvert ble jeg mer og mer kvalm av andelen fordummende og intetsigende innhold og oppslag.I tillegg tok jeg stilling til "blikkfanget" de presenterte på forsiden - og lot ofte vær å kjøpe aviser med fordummende eller provoserende oppslag. Jeg ville bare ikke være med å støtte en avis med "Naken greve jager neger med øks"-type overskrifter der poenget var å selge på sex, vold eller ekle detaljer fra saker vi faktisk ikke trengte å vite mer om...

De som lager avisene ville merke det om flere lot vær å kjøpe aviser som har innhold eller oppslag med slike dumme eller provoserende vinklinger. Her er det jo markedskreftene som rår. Vi kunne vært med og presset fram gode, opplysende løssalgsaviser også!
Problemet er jo at det fortsatt er mange nok som kjøper disse blekkene - uansett...
Til dem vil jeg si: Det går fint an å la vær. Og for de pengene jeg har spart har jeg kunnet brødfø og gi utdannelse til et par barn i to forskjellige Afrikanske land.
Det føles mye bedre :)

3 kommentarer:

  1. No gav du meg startskotet til å slutte med dagsavisene.Dvs lokalavisa og Dag og Tid MÅ eg ha.Etter ei helg der eg av gammel vane har velta meg i haugen av aviser, --og sit/ligg like klok att ,ja då er det kje' vits lenger.:-) Eg vil prøve frå i morgon den dag. Har faktisk ikkje rekna på kva all dumskapen kostar meg..
    Helsing G

    SvarSlett
  2. jaja! Det er mange andre gode aviser og tidsskrifter! Men drittaviser som stort sett bare mesker seg i elendighet og folks fordommer kan vi klare oss godt uten :)

    SvarSlett