tirsdag 20. desember 2011

Livet uten bil...

En av de viktigste endringene jeg har gjort i år er vel kanskje å kvitte meg med bilen. Det å ha en bil gir jo en frihetsfølelse når du har musikk på spilleren, godt vær og bare kan suse avsted dit du vil når du vil...
En fin ting med å bruke bena til å komme seg rundt er jo at man plutselig får tid
til å se detaljer, lys - og objekter til å ta bilder av :)

Men som med det meste jeg har satt igang med i år føles det helt selvfølgelig å leve et liv uten bil når man først gjør det. Det krever litt mer planlegging, men også det går av seg selv etterhvert. Jeg tror til og med det at jeg må ligge litt i forkant i virkeligheten er med på å gi meg mer frihet og mer ro...
Jeg slipper rett og slett unna en del stress på denne måten!

I dag kan det hende at jeg må gå et par turer opp og ned til butikken ( den som ligger litt lenger unna - for jeg trenger litt ferskvarer...) Da får jeg jo ekstra trening med det samme - for "friskis og svettis" har tatt juleferie - og jeg liker å kombinere trening med det nyttige! Det å skulle et sted - for eksempel til Ski - og legge inn en treningstur de 6-7 kilometerne hver vei er noe jeg liker godt :)
Og så er det fint å få tid til å tenke litt, lufte hodet - og se og observere lys og foto-objekter underveis også (i helgene for eksempel)...

Og på tog og buss og båt får man jo både gratis underholdning (av dem som prater i mobiltelefon), mye rart å se... eller man kan kose seg med en bok eller et strikketøy!

I tillegg er det ofte sånn at ting ordner seg - noen skal samme veien - eller det du trenger dukker opp på annet vis...

Jeg tror ikke jeg kommer til å skaffe meg bil før de helt har sluttet å forurense, jeg - for jeg har det helt utmerket uten :)

2 kommentarer:

 1. Å gå tur er herlig!:)
  Ellers synes jeg at det burde vært bedre satsing på kollektivtransport særlig på småsteder så ikke miljøvevisste individer som oss følte seg presset til å kjøpe bil:)Vet ikke helt hvordan jeg skal få frem budskapet, skrive et brev til kommunnen kanskje?:)

  SvarSlett
 2. Ja - man kan jo prøve seg med et brev til kommunen - en underskriftskampanje, kanskje - eller lokalavisa??
  Her jeg bor er det ganske greit med kollektivtransport - hvis man ikke skal til et annet sted som er enda mer avsides ;)
  Bena og sykkel går jo ikke alltid...
  Lykke til med det!

  SvarSlett