fredag 2. desember 2011

Pynt til jul og advent skal være gammel og velbrukt!!!

Noen kjedebutikker som selger gardiner, puter, pynt og dill forsøker seg på at vi skal følge trender også når det gjelder jul- og adventspynt... Helt feil spør du meg!
Ting jeg har hatt en stund skal fram gang på gang når det er jul og advent!
I mine øyne er det så misforstått å hele tiden skulle bytte og kjøpe nytt - og i nye farger etter årstidene - slik noen forsøker å fortelle oss at vi bør... Dette gjelder selvsagt også for julepynt og "advents-stæsj"!
Jeg har nemlig lagt merke til at noen butikk-kjeder forsøker å lure oss med at " Julepynten skal være i gull- og hvitt i år" eller - "nå er det burgunder-rød pynt som gjelder i juletiden"...

Sprøyt! Julepynt skal være de skrukkete papirkurvene som barna lagde opp igjennom årene - og som etterhvert ble finere og mer rette i kantene, men som likevel ikke utkonkurrerer de helt spesielle - og skakke - dorullnissene som stolt ble overrakt i på denne årstiden for 10-15 år siden...
For ikke å snakke om de litt skummelt utseende nissene som mormor hadde i vinduskarmen (en av de har en sigd i hånda - og smiler ondt!) - eller de veldig blide og falmede tøy-nissene med løs-skjegg som jeg arvet fra tantenes glassmagasin.

Når jeg tenker tilbake på min barndom - hvordan det var å se igjen julepynten som ble hentet ned fra loftet (jeg kjente igjen hver enkelt gjenstand og hilste dem velkommen som gamle venner hver desember) - virker det absurd å skulle kjøpe nytt hvert år!
Jeg vil vel ikke ta fra dagens barn og unge denne gjenkjennelsesgleden ved å bytte ut pynten hele tiden?!

Julepynt skal være minner og gjenbruk!
Ikke tro på de som forsøker å fortelle deg noe annet ;)

1 kommentar: