tirsdag 6. desember 2011

Mitt skip er lastet med...

...akkurat det jeg trenger ! :)
I dag tenkte jeg på at det å bygge et bærekraftig fartøy har mange likheter med det prosjektet jeg har holdt på med i år. 

Jeg begynte med skroget: Hvor stort skal det være - og hvordan skal jeg få det til å holde seg flytende over lang tid. Det må ikke bli lekkasjer - og ikke lastes for tungt!

Og nå er jeg egentlig allerede i gang med reisen. Jeg har fått bygget skuta - og ser hva jeg trenger for holde den gående. Fortsetter jeg med samme kurs - og med god  kontroll på det jeg laster med - vil jeg aldri få for mye (slik at jeg får slagside og tipper over)...

...noen bygger skip - jeg har bygget en ny måte å leve på...
Mange spør meg hvordan det har vært å leve så pass enkelt som jeg har gjort i år... Noen spør meg også om jeg gleder meg til nyttår sånn at jeg kan begynne å handle igjen...

De som har fulgt med en stund vet at jeg ikke kommer til å løpe til butikken over nyttår for å fråtse i alt jeg ikke har unnet meg i 2011. Tvert i mot har jeg funnet ut at jeg ikke trenger stort !

Jeg ser at jeg har klart å få oversikt over hva jeg egentlig trenger.
Jeg har startet helt på "skrætsj" - og bygget meg opp et enkelt liv.
Et godt liv med få, men viktige bestanddeler!

Et liv som flyter rolig og kontrollert -  som ei god skute med en solid kjøl :)

7 kommentarer:

 1. Igjen må jeg bare si: jeg blir imponert og inspirert av prosjektet ditt!

  SvarSlett
 2. Takk :0) sånn går det når man er i Vestfold og fanger Osebergskipet med linsa si - da blir man jo inspirert ;)

  SvarSlett
 3. Hallo! Interessant blogg. Det gir faktisk ro å lese i den. Osebergskipet følger jeg med på for tida. Noe av det mest spennende som skjer for tida, syns jeg.

  SvarSlett
 4. Takk! Veldig inspirerende å høre :) Bor du i den vakre byen under fjellet, du da! ;)

  SvarSlett
 5. Ja, her bor jeg og deltar i prosjektet - som frivillig, som det heter. Gratisarbeid en dag i uka, dessuten har jeg kastet meg på tekstilgruppa. Lærer å sy vikingklær og å nålebinde. Veldig interessant.

  Har forøvrig en annen jobb som også er frivilling, men som jeg tjener penger på ;)

  Kan du nålebinding?

  SvarSlett
 6. Det høres spennende ut å få være med å jobbe frivillig ! Nålebinding har jeg ikke prøvd -så vidt jeg vet... Men jeg kommer fra Tønsberg så jeg har vært og sett på skipet, ja! Flott :D

  SvarSlett