søndag 11. desember 2011

Å ta tak i sitt eget liv...

...det er jo en helt selvfølgelig ting. At man selv skal ta kontrollen over sitt eget liv og leve det så helt og fullt og ærlig og bevisst som mulig. Enkelt - men likevel ikke mer selvfølgelig enn at de aller fleste trenger en eller annen vekker for å sette seg ned og gå igjennom alle delene av hverdagen sin (og klare justere og kutte ned både her og der)!
Perspektivet man tar er nok også viktig!
...i går kom jeg over en norsk blogg på nettet på under tittelen "slow down your life" (slowdown.no) som har mange gode råd til de som tenker som meg! For eksempel ligger det en oppskrift på hvordan man kan skrive en lykkedagbok som jeg likte godt :) Her er en smakebit:

Lykke-mennesker

Skriv her ned navnene på de menneskene som på denne dagen virkelig har bidratt til at du er lykkelig. Kanskje også hvorfor. På slutten av dagboken kan du la to eller tre sider  være frie der du på slutten av året kan skrive ned navnene på alle de menneskene som i løpet av året har bidratt tilå gjøre deg lykkelig.

____________

Lykke-aktiviteter

Skriv ned – på samme måte som ved lykke-mennesker – aktiviteter som i løpet av dagen har gitt deg mye glede: Lese, sykle, lage mat, utflukter med partneren eller barna, spaserturer. Likeledes på jobben: utarbeide presentasjoner, moderere grupper, lede et team – aktiviteter der du følte deg spesielt vel.

__________

Lykke-steder

Steder som gjør deg lykkelig kan være en spesiell leseplass, en plass ved sjøen, et interessant museum. Skriv ned steder der du føler deg vell og skaff deg rom for å øke lykken.

____________

Lykke-ressurser

En ressurs er et middel til å aktivisere en bestemt handling. Til våre ressurser tilhører også menneskene, sakene og stedene som vi lenger oppe har samlet hver for seg. Her ønsker vi mer å samle evnene våre som hjelper oss i bestemte situasjoner til å føre et godt liv: Humor, autogen trening og yoga for raskt å slappe av og som virker balanserende, være hjelpsom, og kunne lytte godt.

_________

Lykke-tider

Det finnes tider der vi føler oss mer vell enn ellers: Lørdagsettermiddag, etter at alle helgeinnkjøp er unnagjort, tirsdagskvelden i klubben, hverdager etter klokken 6 om kvelden ved skrivebordet, når det litt etter litt blir roligere. Saml også disse lykke-tidene for oftere bevisst å kunne nyte de.

2 kommentarer:

  1. Åh, Siri dette er så bra :-) Jeg ble både glad - og litt "opplyst" av å lese det du har skrevet. Du er så flink til å SE alt mulig som betyr noe - og som er så viktig for å leve:-) Du er så flink til å TENKE ... Jeg er kjempeimponert.
    Klem Eva

    SvarSlett
  2. tusen ydmyke takk for varme rosende ord :)

    SvarSlett